ACTIVITĂŢI ALE POLIŢIŞTILOR PRAHOVENI, ÎN PERIOADA 14-17 APRILIE 2023
Poliţiştii prahoveni au acţionat, în acest sfârşit de săptămână, împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne din judeţ, pentru ca întreaga comunitate să se bucure în linişte şi siguranţă de Sărbătoarea Învierii Domnului.
Structurile de poliţie rutieră şi de ordine publică au acţionat pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente de circulaţie, prin depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză sau conduc sub influenţa băuturilor alcoolice, ori a substanţelor psihoactive.
Pe parcursul a patru zile, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au fost instituite peste 100 de filtre rutiere, poliţiştii prahoveni controlând peste 800 de autovehicule.
Totodată, poliţiştii prahoveni au aplicat în total peste 500 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 150.000 de lei.
Dintre acestea, 200 au fost aplicate conform O.U.G. 195/2022, privind circulaţia pe drumurile publice.
În cele 4 zile, poliţiştii din cadrul structurilor operative au intervenit lamai mult de 400 de apeluri prin SNUAU 112, fiind aplicate 180 de sancţiuni contravenţionale conform Legii nr.61, dar şi conform O.U.G nr.34/2008, privind organizarea şi funcţionarea Sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă, în valoare totală de peste 100.000 de lei.
Totodată, au fost constatate 5 infracţiuni, 3 dintre acestea pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.
De asemenea, poliţiştii rutieri au reţinut 12 permise de conducere şi au retras 4 certificate de înmatriculare.
Un accent deosebit s-a pus şi pe partea preventivă, context în care poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, luptătorii din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, poliţiştii din cadrul Serviciilor de Ordine Publică, Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, Investigaţii Criminale, dar şi de Investigare a Criminalităţii Economice au organizat şi desfăşurat 18 acţiuni, specifice activităţilor fiecărei structuri în parte.
În cele patru zile, nu au fost înregistrate evenimente deosebite, motiv pentru care le mulţumim cetăţenilor care au înţeles să petreacă sărbătoarea Pascală respectând legea.
 
 
Comunicat :IJP Prahova