DEŢINĂTORII DE CÂINI DIN MUNICIPIUL PLOIEŞTI, ÎN ATENŢIA POLIŢIŞTILOR PRAHOVENI
La data de 14 aprilie a.c., poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor au organizat şi defăşurat o campanie de informare a cetăţenilor privind obligaţiile ce le revin proprietarilor/deţinătorilor de animale de companie, fiind vizate 4 parcuri din municipiul Ploieşti. 
 
Astfel, poliţiştii au atras atenţia proprietarilor de animale, să fie responsabili faţă de acestea, pentru a nu crea evenimente sau pagube şi pentru a se bucura de beneficiile deţinerii animalelor. 
 
Totodată, poliţiştii Biroului pentru Siguranţa Animalelor Prahova au recomandat tuturor posesorilor de câini să se preocupe de bunăstarea animalelor, de hrană, adăpost, starea de sănătate, precum şi de supravegherea animalelor, astfel încât să prevină neplăcerile faţă de alte persoane. 
 
Din punct de vedere legal, proprietarii sau deţinătorii temporari sunt obligaţi să ia toate măsurile pentru prevenirea atacului canin, nerespectarea acestui aspect putând fi sancţionată contravenţional, sau putând chiar întruni elementele constitutive ale unei infracţiuni.
 
Sursă:IJP PRAHOVA