Fundaţia Comunitară Prahova, cu susţinerea partenerilor locali, lansează  Fondul Ştiinţescu Prahova EDIŢIA 4

Fundaţia Comunitară Prahova, cu susţinerea partenerilor locali, lansează Fondul Ştiinţescu Prahova „hub-uri Educaţionale” – EDIŢIA 4.0 (2023) prin care oferă granturi în valoare de 91.000 lei pentru proiecte în domeniul ştiinţă, tehnică, inginerie, artă şi matematică.

Fundaţia Comunitară Prahova, cu susţinerea partenerilor locali, oferă finanţări nerambursabile pentru proiecte educaţionale care stimulează pasiunea pentru ştiinţe în rândul copiilor şi tinerilor.

 Fondul Ştiinţescu ediţia 4.0 este implementat în judeţul Prahova de Fundaţia Comunitară Prahova, în parteneriat cu Romanian-American Foundation şi Federaţia Fundaţiilor Comunitare din Romania, finanţat la nivel local de Supermarket La Cocos, DSP, Equilibrum Residence, Bucegi 12 Residence şi Grupul Observatorul Prahovean, cu sprijinul Inspectoratului Judeţean Prahova.

Valoarea totală a fondurilor acordate prin programul Fondul Ştiinţescu 4.0 – Hub-uri Educaţionale este de 91.000 lei. Fiecare proiect finanţat poate beneficia de o finanţare de 22.750 lei, iar contribuţia fiecărui aplicant trebuie să fie de minim 10% din valoarea totală a proiectului, fie în bani, fie în natură.

 În afară de finanţare, oferim celor interesaţi să deruleze astfel de proiecte instruire şi consultanţă pentru scrierea şi implementarea proiectelor.

Activităţie se vor desfăşura în perioada iunie 2023 – decembrie 2023.

La Fondul Ştiintescu pot aplica:

  • Organizaţii non-guvernamentale (inclusiv asociaţii studenţeşti, asociaţii de părinţi, asociaţii ale şcolii),

  • Unităţile de învăţământ.

  • Bibliotecile

Cum aplici?

Găseşti pe site-ul prahova.stiintescu.ro formularele standard în format editabil: formularul de narativ, formularul de buget şi planificarea activităţilor.

Înscrierea proiectului se va face prin completarea online a formularului narativ şi încărcarea în platforma online (https://fundatiacomunitaraprahova.grantmanager.ro/ ) a următoarelor documente:

Bugetul Proiectului (la care se anexează oferte sau link catre site-ul unui furnizor autorizat pentru produsele cu o valoare mai mare de 2500 lei);

Calendarul de activităţi şi comunicare;

C.V.-ul coordonatorului de proiect;

Alte documente relevante (planşe, poze, oferte).

Termenul limită pentru completarea şi transmiterea formularului online: 7 mai 2023.

Ştiinţescu se află la ediţia 4.0 iar ideea de hub-uri educaţionale este un nou nivel în domeniul asimilării cunoştinţelor în ştiinţe, tehnologie, inginerie, artă şi matematică. Acesta, ca de fiecare dată, este un prim pas spre un viitor în care vrem să privim cu încredere”, susţine Bianca Daniţă, coordonator program.

Programul este susţinut de Romanian-American Foundation şi în alte zone din ţară: Bucureşti, Sibiu, Iaşi, Cluj, Braşov, Bacău, Ţara Făgăraşului, Oradea, Mureş, Odorheiu Secuiesc şi Galaţi, prin competiţii similare de proiecte, desfăşurate de fundaţiile comunitare locale.

 Fondul Ştiinţescu Prahova este un fond privat de finanţare nerambursabilă, coordonat la nivel local de către Fundaţia Comunitară Prahova. În perioada 2017 – 2022 au fost acordate 30 granturi cu o valoare totală de 281.000 lei pentru ca peste 3.000 de elevi din 10 comunităţi prahovene să îndrăgească ştiinţele.

Sursă:Comunicat Fundaţia Comunitară Prahova