Poliţiştii prahoveni sunt la datorie în serviciul comunităţii şi în perioada 14 aprilie – 18 aprilie 2023
Poliţiştii prahoveni sunt la datorie în serviciul comunităţii şi în perioada 14 aprilie – 18 aprilie a.c., astfel încât oamenii care participă la manifestările prilejuite de Sărbătoarea Pascală, să se afle în siguranţă.
Peste 1.000 de poliţişti vor acţiona în teren, în cele 5 zile, pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, pentru a preveni orice fel de evenimente nedorite şi pentru a interveni rapid atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.
În această perioadă, pe drumurile publice, pe principalele artere din zonele turistice şi pe traseele de acces către aceste zone, poliţiştii rutieri îşi vor intensifica eforturile pentru menţinerea fluenţei traficului şi prevenirea producerii de evenimente rutiere. 
Aceştia vor folosi aparate radar, aparate etilotest şi drug test, în vederea depistării şoferilor care încalcă legislaţia rutieră.
Reamintim participanţilor la trafic să îşi păstreze calmul, să respecte regimul legal de viteză, să manifeste atenţie sporită în trafic, să respecte regulile de circulaţie şi semnalele poliţiştilor rutieri. 
Poliţiştii vor fi prezenţi în zona lăcaşurilor de cult de pe raza judeţului pentru a preveni orice fel de evenimente nedorite, pentru a fluidiza traficul rutier şi a evita formarea de aglomerări de persoane.
Pentru a vă petrece sărbătorile în siguranţă, vă recomandăm:
 
Asiguraţi-vă că încuiaţi locuinţa, când plecaţi de acasă!
 
Spărgătorii pot profita de neglijenţa în ceea ce priveşte siguranţa locuinţei. Un plus de interes în protecţia bunurilor vă va scuti de neplăceri.
 
Nu anunţaţi plecarea de acasă, prin postări pe site-urile de socializare! Pregătirile pentru deplasare trebuie să fie făcute cât mai discret.
 
În călătoriile cu mijloacele de transport, nu vă lăsaţi bagajele nesupravegheate!
 
În cazul cumpărăturilor online, verificaţi în browser numele site-ului prin intermediul căruia plătiţi, pentru a observa dacă nu cumva este diferit faţă de site-ul original. Accesaţi site-ul original direct şi nu prin link-uri primite prin e-mail!
 
Nu furnizaţi codul numeric personal, seria şi numărul de buletin, de la paşaport sau de la permisul de conducere, întrucât vânzătorul nu are nevoie de aceste informaţii!   
 
Pentru confortul oferit de o călătorie cu autoturismul personal, pe traseu şi la destinaţie e bine să ţineţi cont de următoarele recomandări:
 
Asiguraţi-vă de buna funcţionare a autoturismului! Stabiliţi cu exactitate traseul, prevăzând locurile de popas sau de staţionare pe timpul nopţii!
 
Dacă traseul este mai lung, e bine să căutaţi popasurile special amenajate în acest sens!
 
Fiţi prudenţi când vi se solicită ajutorul pe drum! Nu luaţi în maşină persoane necunoscute!
 
Când aveţi sau când vi se semnalează vreo defecţiune tehnică, luaţi-vă toate măsurile de siguranţă pe durata remedierii acesteia!
 
Dacă părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru scurt timp, nu lăsaţi cheile în contact, în încuietoarea portierei sau a portbagajului.
În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist, ori sunaţi la numărul unic de urgenţă 112.
 
Sursă:IJP Prahova
Foto ilustrativ