Copiii cu autism au acum un centru terapeutic chiar la Ploieşti

Am deschis în Ploieşti ”Centrul terapeutic Beautiful Mind Home”, dedicat terapiei în grup cu copiii de peste 8 ani şi adolescenţii cu autism şi alte tulburări de dezvoltare/sindroame genetice.

Centrul oferă o nouă perspectivă asupra tratamentului acestor afecţiuni şi se concentrează pe terapia în grupuri, oferind copiilor şi adolescenţilor un mediu sigur şi încurajator pentru a dezvolta abilităţi de viaţă independentă.

Copiii vor putea sta în centru între 2 şi 6 ore pe zi. Programul este stabilit de comun acord cu familia, în funcţie de nevoile individuale ale copilului şi disponibilitatea în centru. În plus, în luna aprilie, centrul oferă o reducere la toate serviciile oferite.

Activităţile sunt programate pe ore, astfel încât fiecare copil să primească terapia şi suportul adecvat pentru dezvoltarea abilităţilor necesare, printre care amintim pregătirea micului dejun, activităţi cognitive, sport şi activităţi senzoriale, curăţenia casei şi altele.

Centrul terapeutic Beautiful Mind Home se concentrează pe obţinerea abilităţilor de viaţă independentă, oferind suport pentru copiii şi adolescenţii cu autism şi alte tulburări de dezvoltare/sindroame genetice. De multe ori, persoanele cu autism au dificultăţi de motricitate fină, ceea ce face dificilă însuşirea obiceiurilor de igienă personală şi curăţenia casei, iar tulburările senzoriale pot face funcţionarea zilnică dificilă. Centrul Beautiful Mind Home oferă abordări personalizate, atenţie la detalii şi suport dedicat, pentru a asigura copiilor şi adolescenţilor posibilitatea de a atinge independenţa şi a dezvolta abilităţile de care au nevoie.

Beautiful Mind Home este o oază de calm, speranţă şi susţinere pentru copiii şi adolescenţii cu autism şi alte tulburări de dezvoltare sindroame genetice, oferind suportul necesar pentru a se dezvolta şi a înflori într-un mediu sigur şi încurajator.

 Sursă:Comunicat de presă  Cristina Geană, fondatoarea centrului Beautiful Mind, psihoterapeut si psiholog clinician