Infracţiuni la regimul rutier constatate pe drumurile publice din Prahova, în ultimele 48 de ore. Un bărbat a fost reţinut
La data de 8 aprilie a.c., în jurul orei 23.00, poliţiştii Serviciului Rutier Prahova, au fost sesizaţi despre faptul că pe Drumul Naţional 1, pe raza oraşului Sinaia se deplsează un autoturism al cărui conducător auto circulă spre Braşov şi este posibil să se afle sub influenţa băuturilor alcoolice. 
În urma verificărilor efectuate, autoturismul în cauză a fost identificat şi oprit pentru control, la volan fiind identificat un bărbat în vârstă de 40 de ani, din judeţul Brăila, care emana halenă alcoolică. 
Având în vedere acest aspect, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
La data de 9 aprilie a.c., în jurul orei 10.00, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, din municipiu, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism. 
La volan, a fost identificat un bărbat în vârstă de 56 de ani, din municipiul Bucureşti, care emana halenă alcoolică. 
 
Având în vedere acest aspect, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
Tot ieri, 9 aprilie a.c., în jurul orei 16.30, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe Drumul Nţional 1B,  pe raza comunei Bucov, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care circula pe direcţia Bucov către Ploieşti. 
La volan, a fost identificat un tânăr în vârstă de 26 de ani, din municipiul Ploieşti, care prezenta un comportament suspect, motiv pentru care a fost testat cu aparatul DrugTest care a indicat prezenţa unor substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv în organism. 
 
Ulterior, conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice. 
Cercetările sunt continuate de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.
 
Ulterior, tot în jurul orei 16.30, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Berceni, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe raza comunei Valea Călugărescă, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 30 de ani, din judeţul Braşov. 
Cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule . 
 
Totodată, a mai reieşit faptul că autoturismul condus de bărbat figura fără asigurare obligatorie valabilă. 
Având în vedere faptul că acesta de afla sub măsura controlului judiciar şi în urma materialului probator administrat, faţă de acesta a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentat unităţii de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive. 
În cauză, a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere.
 
În jurul orei 18.30, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti, au depistat pe Bulevardul Republicii din municipiu un alt autoturism al cărui conducător auto se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. 
Astfel, bărbatul în vârstă de 49 de ani, din oraşul Băicoi, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
Ulterior, conducătorul autoturismului a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
Şi în această cauză a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
Seara trecută, în jurul orei 23.15, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe Bulevardul Independeţei, pe raza municipiului, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care circula pe direcţia Gara de Sud către centru. 
 
La volan, a fost identificat un bărbat în vârstă de 38, din municipiu, care prezenta un comportament suspect, motiv pentru care a fost testat cu aparatul DrugTest care a indicat prezenţa unor substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv în organism. 
Cercetările sunt continuate de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.
 
 
Sursă:IPJ Prahova
Foto ilustrativ