Aproape 500 de poliţişti prahoveni se vor afla în stradă,  cu prilejul Sfintelor Sărbători de Paşti Catolic şi a Floriilor
   
Aproape 500 de poliţişti se vor afla în stradă, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi prevenirea producerii oricăror evenimente negative, cu prilejul Sfintelor Sărbători de Paşti de cult Catolic şi a Floriilor de cult Ortodox.      
În această perioadă poliţiştii prahoveni vor fi la datorie zilnic în dispozitivul de ordine şi siguranţă publică având ca prioritate prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi intervenţia rapidă atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.
Poliţiştii vor fi prezenţi în zona lăcaşurilor de cult de pe raza judeţului pentru a preveni orice fel de evenimente nedorite, pentru a fluidiza traficul rutier şi a evita formarea de aglomerări de persoane.
Deoarece cu toţii ne dorim să ajungem la destinaţie în siguranţă, poliţişti rutieri vor fi prezenţi, zilnic, pe principalele artere rutiere din judeţul Prahova, în special pe drumurile naţionale, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră, fluidizarea traficului rutier şi prevenirea producerii unor evenimente nedorite. 
Aceştia vor folosi aparate radar, aparate etilotest şi drug test, în vederea depistării şoferilor care încalcă legislaţia rutieră.
Activităţile vor fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.
În caz de nevoie, apelaţi cu încredere 112 - Apelul Unic de Urgenţă!
Vom fi la datorie!
PENTRU A AVEA O SĂRBĂTOARE A FLORIILOR LINIŞTITĂ, POLIŢIŞTII VĂ RECOMANDĂ:
Adoptaţi un comportament preventiv, pentru a nu deveni ţinta hoţilor de buzunare!
În zonele aglomerate din pieţe, bazare, gări, autogări, magazine, lăcaşe de cult, manifestaţi atenţie sporită asupra banilor sau altor obiecte personale!
Nu purtaţi portmoneul în buzunarele exterioare ale vestimentaţiei, în sacoşă sau la vedere, ci în poşete, borsete sau în buzunarele interioare ale vestimentaţiei!
Nu păstraţi în acelaşi loc banii, actele personale şi cheile apartamentului!
În aglomeraţie, dacă vă simţiţi bruscaţi cu intenţie, controlaţi-vă geanta sau portmoneul chiar în acel moment şi priviţi cu atenţie persoanele din jurul dumneavoastră!
Când vă deplasaţi după lăsarea întunericului, evitaţi pe cât posibil locurile izolate sau neiluminate şi purtarea bijuteriilor la vedere!
Dacă sunteţi victima unei infracţiuni, dacă aţi asistat sau aveţi cunoştinţă despre săvârşirea unei fapte antisociale adresaţi-vă celei mai apropiate unităţi de poliţie.
RECOMANDĂRI PENTRU CIRCULAŢIA CU AUTOTURISMUL PE DRUMURILE PUBLICE
Dacă vă deplasaţi cu autoturismul în alte localităţi decât cea de domiciliu, pentru a petrece Sărbătoarea Floriilor, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare şi să evite efectuarea depăşirilor care, în condiţii de vizibilitate redusă şi carosabil umed, se dovedesc extrem de periculoase.
Poliţiştii rutieri atrag atenţia asupra necesităţii respectării regimului legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.
Şi pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă.
 
Sursă:IJP Prahova
Foto ilustrativ