Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Prahova au fost prezenţi în mijlocul unui colectiv de persoane vârstnice
 
Ieri, 4 aprilie a.c., poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Prahova au fost prezenţi în mijlocul unui colectiv de persoane vârstnice, mai exact la sediul Asociaţiei CAR Pensionari din municipiul Ploieşti, purtând cu 120 de membrii discuţii pe subiecte de interes din sfera infracţională, care îi vizează în mod special. 
 
Astfel, în cadrul proiectului de prevenire a furturilor din locuinţe ”Sigur acasă”, poliţiştii le-au vorbit despre diferite moduri de operare când vine vorba despre furturile din locuinţe sau de înşelăciunile folosind nume sau calităţi mincinoase, ei constituind categoria vulnerabilă pentru  a cădea în plasa infractorilor. 
 
Cei prezenţi au fost informaţi şi despre cazurile de furturi din buzunare, fiind avertizaţi cu privire la necesitatea supravegherii banilor şi bunurilor pe care le au asupra lor, mai ales atunci când se deplasează cu mijloace de transport în comun, când merg la cumpărături sau frecventează alte locuri aglomerate.
          
Pentru a nu deveni victime ale înşelăciunilor telefonice, poliţiştii vă recomandă:
 
Nu acceptaţi în nicio împrejurare să trimiteţi sau să înmânaţi sume de bani unor persoane care vă contactează telefonic, indiferent de pretextul invocat de acestea!
 
Verificaţi întotdeauna apelul telefonic înainte de a face orice tranzacţie bănească! 
 
Explicaţi-le persoanelor vârstnice din familie că nu trebuie să dea curs niciunei solicitări de a plăti sume de bani, făcute de diverse persoane în numele dumneavoastră, fără să vă contacteze în prealabil pentru a le confirma veridicitatea solicitării! 
 
Nu oferiţi date cu caracter personal prin intermediul convorbirilor telefonice, indiferent de calitatea invocată de interlocutor!
 
O convorbire telefonică de lungă durată cu o persoană care vă solicită sume de bani este primul semn că aţi putea fi victima unei înşelăciuni.
 
Sursă:IJP PH