Asociaţia Un Strop de Fericire (AUSF) este membră a Generation Europe – The  Academy
Asociaţia Un Strop de Fericire (AUSF) este membră a Generation Europe – The Academy, o reţea de 45 de ong-uri din Europa care ajuta tinerii sa devina cetateni activi la nivel local si european! 
Incepand cu septembrie 2022, AUSF a devenit membra a Generation Europe – The Academy, o retea de organizatii de tineret si un program care finanteaza 45 de organizatii din Europa , din 14 tari europene, sa lucreze si actioneze impreuna, sa formeze tinerii sa devina cetateni europeni activi. 
Misiunea Generation Europe – The Academy este de a imputernici tinerii pentru implicare sociala , de a-i ajuta sa devina o voce care conteaza, sa actioneze in comunitatile locale din care fac parte, indiferent de obstacolele pe care le infrunta, pe aceasta cale contribuind impreuna la existenta unei Europe active si incluzive pentru toti cetatenii ei.
Act local – connect European – think global!
Actioneaza local, conecteaza-te la nivel european, gandeste global! 
Acesta este motoul actiunilor intreprinse in Generation Europe – The Academy.
In proiect, 45 de organizatii care lucreaza in folosul intereselor tinerilor, din 14 tari europene, pentru o perioada de 3 ani,
• vor face schimb de metode si bune practici de lucru in sfera cetateniei active
• vor instrui tinerii din comunitatile lor prin cursuri internationale, 
• vor gazdui pe rand mobilitati ale tinerilor, largind orizontul cultural al participantilor 
si oferidu-le un cadru de invatare colaborativ ( peer to peer learning) 
• vor intreprinde activitati locale, in scopul activarii si altor tineri din comunitate.
AUSF intra in proiect cu o echipa de peste 30 de tineri, 10 din ei urmand sa fie formati prin stagiile de pregatire oferite de proiect , alti 20, ambasadori, instruiti deja in principiile cetateniei active, avand rol de suport local in implementarea activitatilor.
AUSF lucreaza la indeplinirea obiectivelor proiectului in parteneriat cu Caritas Verband Koblenz Germania si Awesome People Suedia.
In anul 2023, AUSF urmeaza sa fie gazda unei mobilitati de 10 zile pentru 30 de tineri, participanti din Suedia si Germania.
 
Pe tot parcursul proiectului, echipa de proiect va participa la stagii de pregatire, grupuri  lucrative de competenta, alaturi de colegii din cele 45 de tari din retea.
La nivel local, in Ploiesti si judetul Prahova, incepand cu ultimele luni ale anului 2022, echipa de proiect a AUSF a dezvoltat 3 tipuri de ateliere mobile, pe teme indentificate de tineri ca necesare si de interes, educatia de mediu, programare, cetatenie activa prin metoda escape room.
Atelierele se desfasoara de cateva ori pe luna, in scolile cu acces limitat la acest gen de  informatie, in special in mediul rural. Indirect, pe langa tematica lor, ateliere sunt un model pentru abordarea nonformala in organizare si facilitare, metoda colaborativa cu  ajutorul profesorilor adolescenti, inspirand atat tinerii si copiii cat si cadrele didactice
participante.
Pana in prezent au fost vizitate prin acest proiect mai multe scoli din Tatarani, Starchiojd,  Ceptura, Vălcânesti, dar si orasul Ploiesti.
Pot avea acces gratuit la aceste ateliere toate scolile din judetul Prahova, pe baza unei solicitari trimise pe adresa de email asocstropdefericire@gmail.com si in limita locurilor disponibile. 
Generation Europe – The Academy este un program realizat de International Association for Education and Exchange (IBB), finantat de Stiftung Mercator, Uniunea 
Europeana, Ministerul pentru Copii, Tineret, Familie, Egalitate, Refugiati si Integrare din regiunea North Rhine-Westphalia (MKJFGFI), Fundatia Culturala Europeana, Ministerul 
Federal Pentru Familie, Seniori, Femei si Tineret (BMFSFJ), Ministerul Afacerilor Sociale, Tineret, Familie, Seniori, Integrare si Egalitate a Landului Schleswig-Holstein si Ministerul 
Educatiei, Tineretului si Sportului Thuringian (TMBJS).
Asociaţia Un strop de Fericire este o organizaţie de tineret care facilitează accesul tinerilor la oportunităţi de învăţare, dezvoltare personală şi promovează voluntariatul ca 
mijloc de schimbare în comunitate.
Misiunea ei este să încurajeze dezvoltarea capacităţii tinerilor de a se implica în viaţa comunităţii.
Cu ajutorul tinerilor care frecventează programele noastre, prin proiecte locale şi internaţionale, asociaţia sprijină integrarea socială a tinerilor din mediul defavorizat, organizează evenimente educaţionale şi sportive, campanii de activism civic şi de mediu.
Prin mijloace practice şi metode inovative de educaţie, permitem tinerilor să dobândească competenţe esenţiale, cunoştinţe şi abilităţi, care contribuie la dezvoltarea lor socio-educativă, încurajează participarea activă în societate şi le îmbunătăţeşte perspectivele de admitere la universitate şi de angajare.
Mai multe pe www.stropdefericire.ro.