POLIŢIA LOCALĂ PLOIEŞTI. „Sancţiuni în domeniul rutier”

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Circulaţie pe Drumurile Publice au efectuat în cursul dimineţii de astăzi, 03 aprilie 2023, o acţiune de control pentru depistarea şi sancţionarea conducătorilor de autovehicule destinate transportului de marfă şi persoane care nu respectă prevederile legale stabilite de municipalitate.

Acţiunile de verificare s-au desfăşurat în zonele: Şoseaua Vestului, str. Gh. Gr. Cantacuzino, str. Găgeni, str. Ştrandului, Bld. Republicii şi Bld. Bucureşti, pentru neregulile constatate fiind aplicate 82 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 20.000 lei.

Sancţiunile au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor art. 12 din H.C.L. nr. 131/2011 privind reglementarea circulaţiei pe raza localităţii a autovehiculelor cu masa maximă autorizată de peste 3,5 tone, precum şi a menţiunilor pct. 2 art. 12.1 din H.C.L. nr. 228/2006 pentru aprobarea Regulamentului privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului, respectiv circulaţia autovehiculelor pe alte trasee decât cele stabilite şi lipsa autorizaţiei de circulaţie eliberată de Primăria Municipiului Ploieşti.

De la începutul anului până în prezent, poliţiştii locali cu atribuţii în domeniul circulaţiei pe drumurile publice au aplicat 1032 sancţiuni contravenţionale, în cuantum total de 257.295 lei.

Prin acţiunile întreprinse, Poliţia Locală Ploieşti îşi doreşte să creeze un climat de siguranţă, ordine şi confort pentru ploieşteni.

Vă stăm permanent la dispoziţie prin Dispeceratul instituţiei, la numerele de telefon 0244/954 şi 0244/513255, precum şi prin intermediul adresei de e-mail : office@polocploiesti.ro.

Sursă:Comunicat Poliţia Locală Ploieşti