Poliţiştii prahoveni printre copii, în programul ,, Şcoala Altfel”
Ieri, 30 martie, poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară, împreună cu poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi cu cei rutieri au desfăşurat o activitate de educaţie rutieră la Şcoala Primară Elena Doamna din municipiul Ploieşti, la care au participat aproximativ 100 de elevi, o parte dintre ei luând pentru prima dată contact cu regulile de circulaţie. 
Pornind de la ideea că pentru copii, orice loc poate fi transformat instant într-un loc de joacă, poliţiştii le-au explicat celor mici că, deşi îşi iubesc jucăriile, o minge ajunsă pe şosea nu trebuie să îi determine să uite tot ce au învăţat până atunci despre siguranţa pe stradă.
Oamenii legii le-au vorbit despre faptul că atunci când nu sunt pietoni, sunt pasageri, şi de asemmenea, şi ei au reguli de respectat. Nu trebuie să ţipe, să sară, să dea muzica la maximum sau să deranjeze, în vreun fel, şoferul în timp ce conduce. De atenţia şi concentrarea lui depind vieţile tuturor pasagerilor, precum şi siguranţa celorlalţi participanţi la trafic.
Deşi activitatea din curtea şcolii a fost destinată copiilor, pe această cale venim cu un mesaj către părinţi, cărăra le reamintim faptul că cei mici pot ocupa locul din faţă, în dreapta şoferului doar după împlinirea vârstei de 12 ani şi doar la o înălţime de peste 150 de centimetri. Sub această înălţime, copiii au voie doar pe locurile din spate, în scaune speciale adaptate vârstei şi greutăţii lor.
Cu copiii de clasa a lV-a, poliţiştii rutieri au traversat strada pe trecerea de pietoni din apropierea şcolii şi le-au explicat cât de important este să nu desfăşoare alte activităţi de natură a le distrage atenţia când aleg să traverseze partea carosabilă. 
Activităţile educativ preventive pe linie rutieră sunt desfăşurate permanent în judeţul Prahova, întrucât considerăm că educaţia rutieră este deosebit de importantă, iar un comportament rutier corect se formează de la cele mai mici vârste.
 
Sursă:IPJ Prahova