Jandarmeria Prahova şi-a propus ca pe parcursul acestui an, să desfăşoare activităţi preventiv-educative care să vină în sprijinul elevilor din instituţiile şcolare preuniversitare de la nivelul judeţului Prahova, printr-o campanie intitulată "Adolescenţă fără delincvenţă".
În cadrul acestui proiect, colegii noştri jandarmi au desfăşurat activităţi de intervenţie preventivă ce au avut drept scop scăderea numărului faptelor cu caracter antisocial săvârşite de către elevi sau care sunt îndreptate împotriva acestora, reducerea actelor de violenţă cât şi conştientizarea consecinţelor unui comportament violent sau ale unui anturaj neadecvat.
Elevilor le-au fost aduse în atenţie aspecte legate de infracţionalitatea în mediul online şi cum pot preveni anumite situaţii în care aceştia ar putea deveni victime ale infractorilor.
De asemenea, a fost abordată tematica privind deţinerea şi consumul de substanţe interzise cât şi evitarea interacţiunii cu persoane care ar încerca atragerea elevilor, în vederea determinării acestora de a consuma sau distribui astfel de substanţe.
De la începutul anului şi până în prezent, Jandarmeria Prahova a desfăşurat peste 60 de acţiuni de intervenţie preventivă în înstituţiile de învăţământ de pe raza judeţului nostru. În cadrul acestor activităţi au fost distribuite peste 350 de pliante la mai mult de 1500 de elevi şi au fost prezentate acestora peste 75 de materiale audio-video.
Jandarmeria Prahova va continua să fie alături de comunitate prin susţinerea proiectului educaţional în rândul elevilor prahoveni, în vederea promovării valorilor sociale şi a modelelor de bune practici, aducându-şi aportul, împreună cu părinţii şi cadrele didactice, la crearea unui mediu sigur în interiorul şi în apropierea instituţiilor de învăţământ, astfel încât să fie create condiţiile optime pentru ca procesul educativ să ofere rezultate maxime.
Sursă:IJJ PRAHOVA