COMUNICAT D.G.A.S.P.C. PRAHOVA.Ziua Internaţională a Conştientizării Autismului
Ziua Internaţională a Conştientizării Autismului este celebrată anual la data de 2 aprilie şi are drept scop promovarea cauzei persoanelor cu autism şi creşterea nivelului de informare şi sensibilizare al societăţii privind nevoile speciale ale persoanelor cu autism şi ale familiilor acestora, astfel încât aceştia să poată duce o viaţă împlinită.
Pentru a marca această zi specială, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova, în parteneriat cu Asociaţia Curcubeul Autismului Prahova organizează în data de 31 martie 2023, începând cu ora 10:00, la sediul Complexului de Servicii Comunitare ”Sfânta Filofteia” Câmpina (str. Mărăşeşti nr. 38) un eveniment dedicat copiilor cu autism.
Cu ocazia acestui eveniment, la care sunt invitaţi să participe şi elevi de la Şcoala Centrală Câmpina, se vor desfăşura activităţi de recreere şi de socializare, exerciţii de abilitate manuală, mişcare, pictură şi experimente ştiinţifice amuzante. 
În cadrul Complexului de Servicii Comunitare ”Sfântul Andrei” Ploieşti sub deviza ”Arată că-ţi pasă!”, în data de 3 aprilie 2023, se vor desfăşura activităţi specifice adaptate copiilor diagnosticaţi cu autism: dactilopictură pe baloane albastre şi o acţiune colectivă ”Mânuţe albastre”, iar în semn de solidaritate faţă de lupta copiilor cu această afecţiune, personalul va purta tricouri albastre - culoarea simbol a autismului.
La nivelul Complexului de Servicii Comunitare ”Sf. Maria” Vălenii de Munte se va derula, în perioada 3-4 aprilie 2023, în parteneriat cu Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Vălenii de Munte, o campanie de sensibilizare a opiniei publice, care va consta în activităţi de socializare şi distribuire de materiale informative cu privire la serviciile oferite în cadrul Centrului de zi pentru copii cu dizabilităţi din structura complexului, la terapiile specifice de recuperare a copiilor, precum şi cu privire la sprijinul care poate fi oferit pentru a răspunde cât mai bine nevoilor copiilor diagnosticaţi cu autism şi cu alte dizabilităţi.