Comunicat de presă Poliţia Locală Ploieşti.Acţiuni protecţia mediului

În vederea combaterii fenomenului de depozitare ilegală a deşeurilor de orice natură pe domeniul public al municipiului Ploieşti, poliţiştii locali din cadrul Biroului Protecţia Mediului desfăşoară permanent acţiuni privind identificarea şi sancţionarea persoanelor fizice/juridice care încalcă prevederile legale privind protecţia mediului, precum şi regulile de gospodărire a municipiului.

Astfel, în cursul zilei de marţi, 28 martie 2023, au fost aplicate pe străzile Petriceicu-Vodă, Ion Dragalina şi Transilvaniei, 6 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 10.000 lei, persoanelor fizice care au depozitat pe domeniul public (trotuar) deşeuri de orice natură, deşeuri provenite din renovări sau demolări (moloz, cărămizi, tencuială), precum şi materiale de construcţii (nisip, pietriş).

De asemenea, de la începutul anului până în prezent, pentru neridicarea întregii cantităţi de deşeuri şi pentru nerespectarea graficului de ridicare a deşeurilor de la platformele gospodăreşti, au fost aplicate operatorului de salubritate Rosal Grup 3 sancţiuni contravenţionale în cuantum total de 7.500 lei.

Asemenea acţiuni se desfăşoară în continuare pe raza municipiului, prin activităţile întreprinse, Poliţia Locală Ploieşti dorind să creeze un climat de siguranţă, ordine şi confort pentru ploieşteni.

Vă stăm permanent la dispoziţie prin Dispeceratul instituţiei, la numerele de telefon 0244/954 şi 0244/513255, precum şi prin intermediul adresei de e-mail: office@polocploiesti.ro