Peste 160 de sancţiuni aplicate de poliţiştii prahoveni în acţiunile din cursul zilei de marţi
La data de 28 martie a.c., la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au fost efectuate 6 acţiuni pe raza de competenţă, pe Drumurile Naţionale, pe raza municipiilor Ploieşti şi Câmpina, în oraşul Vălenii de Munte, precum şi pe raza de competenţă a Secţiei Rurale de Poliţie Valea Doftanei. 
Astfel, poliţiştii prahoveni au acţionat pe linie rutieră, în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere cu urmări grave, dar şi pentru menţinerea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică. 
Pe tot parcursul zilei au fost controlate peste 400 de autovehicule şi au fost efectuate mai mult de 170 de testări cu aparatele etilotest. 
De asemenea, au fost legitimate aproximativ 500 de persoane, iar în urma activităţilor desfăşurate pe raza municipiului Ploieşti au fost efectuate 4 controale corporale şi două controale ale bagajelor. 
Pentru neregulile constatate au fost aplicate 165 de sancţiuni contravenţionale, cele mai multe pentru nerespectarea regimului legal de viteză, dar şi 20 de sancţiuni pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. 
De asemenea, pe linie rutieră s-a acţionat şi în vederea prevenirii şi combaterii abaterilor săvârşite de către conducătorii auto care desfăşoară transport rutier public de persoane în regim taxi, fiind aplicate, în acest sens, 15 sancţiuni contravenţionale. 
Valoarea sancţiunilor este de peste 49.000 de lei. 
În urma abaterilor constatate, au fost reţinute şi 3 permise de conducere şi 2 certificate de înmatriculare. 
RECOMANDĂRI: 
Neadaptarea vitezei la conditiile de drum reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de evenimente rutiere! 
•Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum si de trafic!
•Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!
•Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă sau ceaţă densă!
•Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!
•Folosiţi centura de siguranţă! – vă poate salva viaţa în caz de accident;
•Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor cu efect psihoactiv. 
•Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi! Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri.
•Este chiar indicat să opriţi din când în când, pe parcursul traseului, pentru a vă destinde şi a vă reface forţele!
•Acordaţi un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacelor de transport în comun sau a altor autovehicule, vitezei cu care rulaţi, pentru a putea în orice moment manevra şi opri în deplină siguranţă autoturismul, dacă situaţia o impune!
Sursă:IJP Prahova
Foto ilustrativ