POLIŢIŞTII PRAHOVENI PREZENŢI ÎN MIJLOCUL ELEVILOR
În cursul zilei de ieri, cu ocazia programului ,,Şcoala altfel", poliţiştii Secţiilor de poliţie rurală Floreşti şi Valea Călugărescă din cadrul I.P.J. Prahova au desfăşurat activităţi preventive la Grădiniţa cu Program Prelungit Cocorăştii Caplii,  Şcoala Gimnazială cu clasele I-VIII Măgureni, dar şi la Şcoala Gimnazială Ion Ionescu din Valea Călugărescă.
 
Aceştia s-au aflat în mijlocul preşcolarilor şi elevilor din ciclul primar şi gimnazial, cărora le-au prezentat teme precum educaţia rutieră, riscurile şi vulnerabilităţile existente în traficul rutier, dar şi elemente din profesia de poliţist.
 
Cei aproape 300 de elevi şi preşcolari prezenţi la activităţi au conştientizat, alături de poliţişti, posibilele riscuri la care sunt expuşi, atât în şcoală, cât şi în afara ei, pe stradă.
 
De asemenea, aceştia au fost informaţi cu privire la respectarea regulilor de circulaţie şi la deplasarea în siguranţă de acasă către şcoală.
 
Cei mici au fost învăţati să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora, să se deplaseze doar pe trotuar şi să traverseze strada doar prin locuri semnalizate, fără a alerga.
 
Poliţiştii le-au prezentat totodată laboratorul rutier, dar şi autospeciala de poliţie şi la rândul lor, au primit zâmbete şi promisiunea din partea elevilor că vor avea grijă de siguranţa lor.
 
Sursă:IPJ PH