Poliţia Locală Ploieşti a dat sancţiuni pentru deversarea apelor uzate pe domeniul public şi abandonul deşeurilor din construcţii

În urma activităţilor zilnice de patrulare şi a acţiunilor de monitorizare desfăşurate pe raza municipiului Ploieşti, poliţiştii locali cadrul Biroului Protecţia Mediului au identificat, în data de 27.03.2023, în cartierul Bariera Bucureşti, un agent economic ce deversa apele uzate, provenite din procesarea peştelui, în curtea societăţii, care se scurgeau mai apoi pe trotuar spre o canalizare stradală.

Având în vedere faptul că, prin activitatea desfăşurată se crea un adevărat focar de infecţie, poliţiştii locali au sancţionat societatea comercială cu amendă în cuantum de 10.000 lei – conform art. 96 alin. 2 pct. 32 din O.U.G. nr. 195/2005 privind protecţia mediului. De asemenea, ca măsură complementară, s-a dispus igienizarea zonei de către contravenient.

În cursul zilei de luni, 27.03.2023, tot pentru deversarea apelor uzate pe domeniul public din curtea unui imobil situat pe strada Dr. Toma Ionescu, poliţiştii locali l-au sancţionat pe numitul C.I. cu amendă în valoare de 1.500 lei, pentru încălcarea dispoziţiilor art. 8.1. pct. 21 din H.C.L. nr. 228/2006 referitoare la aprobarea Regulamentului privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Ploieşti.

Totodată, în cursul aceleeaşi zile, poliţiştii locali l-au depistat pe numitul F.C.C, de 68 ani, cu domiciliul în municipiul Ploieşti, care abandona cinci saci încărcaţi cu deşeuri rezultate din construcţii pe platforma gospodărească nr. 307 din cartierul Nord, în afara recipienţilor. Sacii cu moloz şi resturi de cărămizi erau transportaţi cu autoturismul proprietate personală.

În consecinţă, bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 lei, făcându-se vinovat de nerespectarea prevederilor H.C.L. nr. 34/2019.

Sursă:Comunicat Poliţia Locală Ploieşti
Foto ilustrativ