D.G.A.S.P.C Prahova organizează un eveniment sub forma unei sesiuni de informare şi dezbateri interactive cu privire la prevenirea şi reducerea fenomenului de bullying în rândul copiilor
 
Pentru a marca Ziua Mondială a Asistenţei Sociale, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova organizează în data de 27 martie 2023, începând cu ora 10:00, un eveniment sub forma unei sesiuni de informare şi dezbateri interactive cu privire la prevenirea şi reducerea fenomenului de bullying în rândul copiilor.
Evenimentul este realizat în colaborare cu Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali – Sucursala Teritorială Prahova sub egida mesajului comun de anul acesta, care are ca temă ”Respectarea diversităţii prin acţiuni sociale comune”.
În cadrul sesiunii, sugestiv intitulată ”Dacă am greşit, explică-mi şi voi înţelege. Dacă nu am greşit, atunci de ce mă răneşti?”, vor fi prezentate subiecte referitoare de caracteristicile bulliyng-ului, unde se întâmplă fenomenul, cum se simte victima, cum pot fi protejaţi cei afectaţi şi care pot fi consecinţele legale ale faptelor/ acţiunilor de agresiune.
La activităţile organizate cu această ocazie, care vor avea loc la sediul Complexului de Servicii Comunitare ”Cireşarii” Ploieşti, vor participa elevi ai claselor a V-a şi a VI-a din cadrul Şcolii Gimnaziale ”Profesor Nicolae Simache” Ploieşti şi copii proveniţi din sistemul de protecţie specială.
Totodată, în cadrul acţiunii vor fi prezenţi tineri care vor împărtăşi experienţele lor cu invitaţii şi va fi organizată o expoziţie cu lucrări tematice realizate de către copiii participanţi la acest eveniment.  
Întrucât informarea constantă a comunităţii de către profesioniştii care cunosc mecanismele fenomenului de bulliyng este extrem de necesară pentru schimbarea atitudinii generale faţă de abuzurile de orice gen, D.G.A.S.P.C. Prahova are permanent în atenţie derularea de activităţi tematice de conştientizare şi informare referitoare la această problematică şi vă invită să fiţi alături de noi cu ocazia acestui eveniment.  
 
Sursă: Comunicat Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova