Încă trei licee din municipiile Câmpina şi Ploieşti au fost vizitate de poliţiştii prahoveni în „Caravana promovării profesiei de poliţist”
 
Echipele formate din poliţişti ai structurilor de resurse umane, ordine publică, acţiuni speciale, criminalistică, pregătire profesională şi prevenire a criminalităţii au desfăşurat activităţi de promovare a profesiei de poliţist în liceele din cele două municipii ale judeţului Prahova. 
Astfel, elevii din anii terminali ai Colegiilor Naţionale Nichita Stănescu şi Mihai Viteazul din municipiul Ploieşti, dar şi cei ai Colegiului Naţional Nicolae Grigorescu Câmpina au primit informaţii legate de unităţile de învăţământ din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, fiindu-le explicaţi primii paşi către cariera de poliţist, precum şi condiţiile esenţiale necesare pentru a deveni poliţişti. 
Subiectul a fost unul de interes, tinerii fiind captivaţi de tehnicile specifice de cercetare la faţa locului şi de tehnica din dotare, mulţi dintre ei mărturisind că sunt atraşi de provocările şi de specificul meseriei de poliţist şi că s-au hotărât deja să urmeze cursurile unor astfel de unitaţi de învăţământ. 
De data aceasta, elevii Colegiului Naţional Mihai Viteazul Ploieşti au fost vizitaţi de Adjunctul şefului Poliţiei municipiului Ploieşti, care prin experienţa sa a reuşit să capteze atenţia acestora, iar la final, ei ne-au promis că ne vom revedea foarte curând. 
Prin activităţile nostre, ne dorim să ajungem la cât mai mulţi tineri, cărora să le trezim interesul şi să le deschidem calea către a alege o carieră în structurile poliţiei.
 
Sursă:IJP Prahova
Foto-video:IJP Prahova-Politia Română