Soferi prahoveni depistaţi la volan, deşi consumaseră băuturi alcoolice sau droguri
La data de 20 martie a.c, în jurul orei 6.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Vălenii de Munte au fost sesizaţi prin apel 112 cu privire la faptul că pe DN1A, în comuna Gura Vitioarei s-ar fi produs un accident rutier soldat cu pagube materiale.
Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au constatat faptul că aspectele sesizate se confirmă, evenimentul rutier având loc între două autoturisme conduse de doi bărbaţi, dintre care unul emana halenă alcoolică. 
La testarea cu aparatul etilotest a celor doi, în cazul unuia dintre conducătorii auto, în vârstă de 51 de ani, aparatul etilotest a indicat valoarea de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
La data de 20 martie a.c, în jurul orei 12.00, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe DN1, în comuna Bărcăneşti, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 62 de ani, din comună. 
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
În jurul orei 18.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe strada Ion Heliade Rădulescu din municipiu, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 69 de ani, din municipiu. 
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Cei trei şoferi au fost conduşi la spital în vederea recoltării de mostre biologice de sânge, fiind întocmite, în toate cauzele, dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului. 
 
În noaptea de 20 spre 21 martie a.c., în jurul orei 00.30, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe DN1B în comuna Bucov, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 31 de ani, din municipiul Ploieşti.
Întrucât conducătorul auto manifesta un comportament suspect, a fost testat cu aparatul DrugTest care a indicat o valoare pozitivă la substanţa Cannabis, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa substanţelor psihoactive.
Sursă: Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova
Foto ilustrativ