Rezultatele acţiunilor poliţiştilor rutieri prahoveni din weekend-ul 17-19 martie a.c. 25 de şoferi au rămas pietoni, pentru o vreme
În weekend-ul 17-19 martie a.c., poliţişti ai mai multor structuri ale Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova au organizat şi desfăşurat acţiuni rutiere pentru menţinerea unui climat rutier optim pe raza judeţului. 
Acţiunile poliţiştilor prahoveni au avut drep scopuri prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere cu urmări grave, accentul fiind pus pe combaterea conducerii sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, combaterea nerespectării regimului legal de viteză, precum şi pentru combaterea abaterilor săvârşite de pietoni. 
Astfel, poliţiştii au controlat aproximativ 700 de autovehicule, efectuând peste 350 de testări cu aparatele etilotest, fiind efectuate, totodată, şi testări cu aparatele Drugtest. 
În urma neregulilor constatate, au aplicat mai mult de 400 de sancţiuni contravenţionale, dintre care peste 100 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, fiind de menţionat şi cele aplicate pietonilor pentru nerespectarea prevederilor legale în vigoare, aproximativ 55 . 
Valoarea totală a sancţiunilor este de aproximativ 50.000 de lei. 
Totodată, au fost reţinute 25 de permise de conducere şi au fost retrase 6 certificate de înmatriculare. 
Nu uitaţi! Alegerile greşite la volan, vă pun în pericol atât pe dumneavoastră, cât pe ceilalţi ocupanţi ai autovehiculului, precum şi pe ceilalţi participanţi la trafic.
 
Sursă:IPJ Prahova