114 sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţiştii rutieri prahoveni, intr-o acţiune pe raza comunei Bucov
La data de 15 martie a.c., în două intervale orare, poliţiştii Serviciului Rutier Prahova, împreună cu poliţiştii Biroului Rutier Ploieşti, au organizat şi desfăşurat o acţiune pe Drumul Naţional 1 B, pe raza comunei Bucov, care a avut ca scop prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere cu urmări grave. 
În cadrul acţiunii, s-a acţionat preponderent pe combaterea nerespectării regimului legal de viteză şi pe cel al neacordării priorităţii de trecere pietonilor care au acest drept.
Astfel, au fost aplicate 114 sancţiuni contravenţionale, 45 au fost aplicate conducătorilor auto pentru nerespectarea regimului legal de viteză,  20 pietonilor, iar 12 sancţiuni au fost aplicate bicicliştilor.
Valoarea sancţiunilor este de aproximativ 23.000 de lei.
În cadrul activităţilor au fost controlate 150 de autoturisme şi au fost legitimate 200 de persoane.
În acest context, au fost reţinute cinci  permise de conducere, trei pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi două pentru neacordarea de prioritate pietonilor.
Recomandările poliţiştilor pentru participanţii la trafic sunt:
Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic, în special când se circulă în coloană şi ţineţi cont de politeţea rutieră.
De asemenea, pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule.
Conduceţi prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre şi evitaţi depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă şi carosabil umed, se dovedesc extrem de periculoase.
Respectaţi regimul legal de viteză! Viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă unul dintre principalii factori generatori ai accidentelor rutiere în România.
Pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia şi să traverseze numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranţă. Este recomandat să evite, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.
 
Sursă:IJP Prahova