DEŢINĂTORII DE CÂINI, ÎN ATENŢIA POLIŢIŞTILOR DIN PRAHOVA
La data de 9 martie a.c., poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor au organizat şi defăşurat o campanie de informare a cetăţenilor privind obligaţiile ce le revin proprietarilor/deţinătorilor de animale de companie, fiind vizate 7 parcuri din municipiul Ploieşti.
 
Astfel, poliţiştii au atras atenţia proprietarilor de animale, să fie responsabili faţă de acestea, pentru a nu crea evenimente sau pagube şi a se bucura de beneficiile deţinerii animalelor.
 
Totodată, poliţiştii Biroului pentru Siguranţa Animalelor Prahova au recomandat tuturor posesorilor de câini să se preocupe de bunăstarea animalelor, de hrană, adăpost, starea de sănătate, precum şi de supravegherea animalelor, astfel încât să prevină neplăcerile faţă de alte persoane.
 
Din punct de vedere al răspunderii legale, proprietarii sau deţinătorii temporari sunt obligaţi să ia toate măsurile pentru prevenirea atacului canin, nerespectarea acestui aspect putând fi sancţionată contravenţional, sau putând chiar întruni elementele constitutive ale unei infracţiuni.
 
De asemenea, deţinerea unui câine, şi a oricărui animal, dealtfel, implică deopotrivă ca omul să fie responsabil, iar actele de cruzime, rănirea, schinguirea, omorârea fără drept, dar chiar şi lipsirea de supraveghere şi lipsa de îngrijire faţă de animalul deţinut poate, de asemenea, să întrunească elemente constitutive ale unei infracţiuni.
 
Poliţiştii prahoveni vor continua activităţile de informare privind protecţia animalelor, precum şi regimul de deţinere al câinilor.
 
Sursă:IJP Prahova