Caravana Smurd ”Fii pregătit”  ajunge la Câmpina

Caravana “Fii pregătit!” de instruire a populaţiei pentru a face faţă situaţiilor de urgenţă va ajunge la Câmpina, în perioada 06-07 martie 2023, pe esplanada Casei Tineretului.
În cele două zile, în intervalul orar 10:00 - 18:00, personalul ISU Prahova va organiza cursuri de pregătire a populaţiei pentru acordarea de prim ajutor în situaţii de urgenţă.
Caravana SMURD „Fii pregătit!” este un proiect al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, lansat în anul 2017 şi operat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.
Caravana SMURD constă într-un centru mobil de pregătire a populaţiei şi a personalului de intervenţie dotat cu o sală de şcolarizare, având o capacitate de 40 de locuri, şi un laborator de examinare pentru personalul calificat, precum şi cu echipamente medicale şi de prim ajutor, inclusiv manechine de resuscitare şi simulatoare menite să asigure instruirea cât mai eficientă a cursanţilor în tehnicile de acordare a primului ajutor.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova invită populaţia să viziteze caravana si să se familiarizeze cu regulile minime de protecţie şi de prim ajutor în situaţii de urgenţă.