90 calculatoare au ajuns la 5 şcoli din judeţul Prahova
Comunicat  Ateliere Fără Frontiere
 
Ediţia „Dăm Click pe România” 2022, derulată cu sprijinul Kaufland România şi OMV Petrom, s-a încheiat cu succes. AFF a reuşit să doteze cu 4.000 de calculatoare recondiţionate 258 din instituţiile de învăţământ din România, ajungând la peste 50.000 de copii din toate judeţele ţării.
Dintre acestea, 90 calculatoare au ajuns la 5 şcoli din judeţul Prahova, iar acum peste 600 copii au acces la o educaţie digitală, potrivită prezentului.
Echipamentele recondiţionate au fost donate către:
Şcoala Gimnazială Nr.1 Telega
Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu”
Grădiniţa Cu Program Prelungit Şi Program Normal Crai Nou Ploieşti
Şcoala Gimnazială Centrală
 Asociaţia Acţiune Pentru Sănătate
„AFF recondiţionează 13,5% din tot ceea ce colectează, cu impact pozitiv atât asupra mediului, cât şi asupra educaţiei digitale. În acest scop, facem un apel către toate companiile să se implice în activităţi de CSR şi să dezvolte proiecte pentru a ajuta la digitalizarea educaţiei. Avem nevoie în continuare de DEEE‐uri, în special de echipamente IT, pe care companiile, dar şi persoanele fizice să ni le predea gratuit, ca noi să le recondiţionăm şi donăm în continuare şcolilor care au nevoie.”, a declarat Damien Thiery, Director General Ateliere Fără Frontiere.
Anul acesta, programul de dotare al şcolilor cu calculatoare recondiţionate „Dăm Click pe România” se va afla la a patra ediţie şi se va desfăşura, la fel ca în 2022, cu susţinerea financiară a Kaufland România şi OMV Petrom, cei doi parteneri strategici ai Ateliere Fără Frontiere în lupta pentru educaţia digitală.
Calculatoarele donate prin „Dăm Click pe România” fac parte din procesul de economie circulară al Ateliere Fără Frontiere, prin care asociaţia preia echipamentele IT uzate şi alte DEEE în calitate de colector autorizat de la companii şi diverse organizaţii, cu scopul de a fi recondiţionate de către angajaţii aflaţi în programul de inserţie socio-profesională, cu scopul final de a fi donate către şcolile din zone vulnerabile din ţară.
Companiile care vor să susţinăAsociaţia în acest demers pot preda echipamentele IT pe care nu le mai folosesc printr-un mesaj la adresa: colectare@atelierefarafrontiere.ro. 
Ateliere Fără Frontiere are în derulare şi un serviciu personalizat de calcul al amprentei de CO2, destinat inclusiv organizării fluxurilor de deşeuri şi de raportare a acestora. Datorită acestui program, 584.064 kg de emisii de CO2 au fost evitate în 2022.
 
Foto ilustrativ