Asistenţii personali ai persoanelor cu handicap  au protestat la Primăria Ploieşti
Marţi dimineaţă, circa 50 asistenţi personali ai persoanelor cu handicap afiliaţi Sindicatului Liber al Asistenţilor Personali ai Persoanelor cu Handicap Bucureşti , au protestat la Primăria  municipiului Ploieşti.
 
Motivul protestului a fost cel  al salariile asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap.
Potrivit  asistenţilor,  salariile nu au  fost calculate corect.
Acesti mentin ca de vina ar fi legislaţia in vigoare, motiv pentru care aceste drepturi pot fi câştigate doar în instanţă.
 
„Un sistem mai bolnav decât persoanele cu handicap”, „Suntem bugetari de lux dar la noi nu a mai ajuns” sau „Dacă nu am mai fi noi, şefii cui aţi mai fi voi”,  au       fost printe mesajele   protestatorilor.
 
„Salariile sunt calculate total greşit”, ne-a mărturisit Andreea Ioniţă, angajat al ASSC Ploieşti, care consideră că ar trebui ca salariile să fie mai mari. Să nu vă închipuiţi că este vorba despre sume fabuloase.
 
„Este vorba despre 2300 de lei net faţă de 2040 de lei”, a explicat Andreea Ioniţă, angajat ASSC Ploieşti
„Nu suntem asistaţi sociali, suntem angajaţi”
„Protestăm pentru salarii care nu sunt calculate corect şi nu se respectă anumite puncte din salariu. Ca să obţinem sporul de 15% am fost nevoiţi să acţionăm în instanţă. Am câştigat, fără nicio problemă, pentru că este un drept, dar nu este normal, să trebuiască să acţionezi în instanţă. Salariul brut este de 3.000 şi se adaugă gradaţiile în funcţie de vechimea în muncă, dar nu prea se respectă” a  declarat pentru www.observatorulph.ro,  Andreea Ioniţă, angajat ASSC Ploieşti.
 
„Într-adevăr în anul 2018, în măsura în care erau prevăzute fonduri pentru acordarea acestor sporuri s-ar fi putut acorda. Nu au fost prevăzute fonduri în bugetul local în anul 2018, deci nu s-au putut acorda aceste sporuri. În luna decembrie a aceluiaşi an, printr-o ordonanţă de urgenţă, 114, s-a reglementat faptul că începând cu luna ianuarie 2019, pentru personalul care nu avea în luna decembrie cuprinse aceste sporuri, aceste sporuri nu se vor mai acorda. În concluzie, la Ploieşti, pentru faptul că nu au existat fonduri pentru acordarea acestor sporuri în 2018, nu s-au mai acordat”, a explicat (tot pentru  .observatorulph.ro)  Dan Dinu, directorul Asministraţiilor Serviciilor Sociale Comunitare (ASSC).
 
Video: www.observatorulph.ro