Abaterile pietonilor şi conducătorii auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor, în atenţia poliţiştilor prahoveni
La data de 23 februarie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti au acţionat, pe raza municipiului, pentru a determina conducătorii de autovehicule, precum şi pietonii să conştientizeze importanţa şi necesitatea respectării prevederilor legale care reglementează circulaţia pe drumurile publice. 
Obiectivul acţiunii a vizat reducerea gradului de victimizare prin accidente rutiere produse pe fondul nerespectării regulilor privind traversarea părţii carosabile sau acordarea priorităţii de trecere pietonilor care au acest drept. 
În cadrul acţiunii, poliţiştii au oprit, pentru control peste 30 de autoturisme şi au legitimat 35 de persoane. 
Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 10 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 4.500 de lei. 
Din cele 10 sancţiuni, 3 sancţiuni au fost aplicate pietonilor pentru traversarea părţii carosabile în mod necorespunzător, precum şi 3 în cazul a trei conducători auto care nu au acordat prioritate pietonilor care aveau acest drept. Acestora din urmă le-au fost reţinute permisele de conducere. 
Totodată, au fost retrase şi două certificate de înmatriculare. 
Pietoni, fiţi responsabili întotdeauna când traversaţi strada!
Conducători auto, circulaţi întotdeauna cu prudenţă, mai ales în apropierea trecerilor de pietoni! Când nu sunteţi la volan, şi voi sunteţi pietoni!
 
Sursă : IPJ Prahova