POLIŢIŞTII CONTINUĂ ACTIVITĂŢILE EDUCATIV-PREVENTIVE ÎN ŞCOLILE PRAHOVENE
În perioada 20-24 februarie a.c., odată cu reluarea cursurilor elevilor, poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară au desfăşurat o serie de activităţi informativ-preventive în 3 unităţi de învăţământ, precum Colegiul Naţional Spiru Haret Ploieşti, Liceul Teoretic Şerban Vodă Slănic şi Şcoala Gimnazială Antonn Pann Ploieşti, la care  au participat 230 de elevi.
Acţiunile au beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului Rutier, Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, Centrului de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog Prahova, dar şi cei ai Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane.
Temele abordate în cadrul activităţilor au urmărit conştientizarea şi prevenirea situaţiilor de bullying, formarea unui comportament responsabil, pe baza cunoaşterii legislaţiei cu privire la contravenţii şi infracţiuni în care sunt implicaţi minorii, dar şi aspecte legate de consumul substanţelor interzise.
Totodată, elevii din cadrul învăţământului liceal au fost informaţi cu privire la legislaţia rutieră în vigoare, conducerea preventivă şi obligaţiile conducătorului auto precum şi siguranţa în trafic.
Tot în cursul săptămânii, poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti au desfăşurat activităţi de educaţie rutieră în cadrul Şcolii Gimnaziale Sfânta Vineri Ploieşti.
Aceştia le-au prezentat elevilor regulile de circulaţie şi importanţa abordării unui comportament corect ca pietoni, pentru prevenirea implicării acestora în evenimente rutiere.
Astfel, elevii au învăţat că trebuie să traverseze strada doar pe ,,zebră” sau pe culoarea verde a semaforului pentru pietoni, să se asigure de fiecare dată şi să nu alerge pe trecerea pentru pietoni pentru a fi în siguranţă.
 
Sursă : IPJ Prahova