Prahova.Infracţiuni rutiere constatate în zilele de 18 şi 19 februarie 2023
La data de 18 februarie a.c., în jurul orei 13.45, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Apostolache, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe raza de competenţă, au oprit, pentru control, pe DJ 102 C, o autoutitară condusă de un bărbat în vârstă de 55 de ani, din comuna Apostolache. 
Cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că seria din certificatul de înmatriculare nu corespunde cu seria de pe caroseria autoturismului în cauză. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie a unui vehicul neînmatriculat şi cu numar fals de înmatriculare.
 
La data de 18 februarie a.c., în jurul orei 20.30, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţiei Ciorani, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe raza de competenţă, au oprit, pentru control, pe raza comunei Ciorani, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 44 de ani, din comună. 
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 1,26 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, acesta fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
În noaptea de 18 spre 19 februarie a.c., în jurul orei 3.00, poliţiştii Secţiei nr.1 de Poliţie Ploieşti, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe Bulevardul Republicii din municipiu, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 23 de ani, din comuna Poseşti.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.
Şi în această cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
La data de 19 februarie a.c., în jurul orei 14.00, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Blejoi, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu au observat un autoturism condus de o persoană despre care existau date şi informaţii că nu posedă permis de conducere.
Astfel, poliţiştii au oprit, pentru control autoturismul, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat faptul că tânărul în vârstă de 19 ani nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Totodată, poliţiştii au identificat şi un pasager, în vârstă de 42 de ani din comuna Bărcăneşti, utilizatorul autoturismului.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi încredinţare.
 
La data de 19 februarie a.c., în jurul orei 20.30, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Drajna, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza comunei Drajna, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 62 de ani, din comună.
Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a rezultat o valoare de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
Sursă: IJP Prahova
Foto cu caracter ilustrativ