Politia Locala Ploiesti.Acţiuni de monitorizare desfăşurate în mijloacele de transport în comun

În perioada 10-19 februarie 2023, poliţiştii locali din cadrul Birourilor de Ordine Publică au desfăşurat acţiuni de monitorizare în mijloacele de transport în comun de pe raza municipiului, fiind legitimate 69 de persoane şi aplicate 16 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 2.350 lei, după cum urmează:

- În temeiul Legii nr. 61/1991 (republicată) pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice – au fost aplicate 11 sancţiuni în valoare totală de 1.900 lei;

- Conform H.C.L. nr. 433/2015 pentru aprobarea Regulamentului privind constatarea şi sancţionarea contravenţiilor la transportul public local de persoane în municipiul Ploieşti – au fost aplicate 5 sancţiuni în valoare totală de 450 lei;

- Atenţionate verbal: 53 persoane

Astfel, faptele de natură contravenţională pentru care au fost aplicate sancţiuni, au constat în urcarea în autobuze cu îmbrăcăminte murdară sau urât mirositoare, apelarea, în mod repetat, la mila publicului, de către persoane apte de muncă, tulburarea liniştii publice în mijloacele de transport în comun.

Poliţia Locală Ploieşti desfăşoară acţiuni de prevenire a faptelor antisociale în mijloacele de transport în comun de pe raza municipiului, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă pentru cetăţeni.

Totodată, informăm ploieştenii că suntem permanent la dispoziţie prin Dispeceratul instituţiei, la numerele de telefon 0244/954 şi 0244/513255, precum şi prin intermediul adresei de e-mail : office@polocploiesti.ro.

Sursa:Comunicat Politia Locala Ploiesti