Primăria Ploieşti  a reuşit să doneze ajutoare în valoare de 12.500 de lei pentru sinistraţii din Turcia
Comunicat Primăria municipiului Ploieşti
 
Primăria municipiului Ploieşti, împreună cu întreaga comunitate locală, este alături de poporul turc, greu încercat de puternicele cutremure care au avut loc, în această parte a lumii, în data de 6 februarie a acestui an.
Astfel, reprezentanţii Primăriei municipiului Ploieşti s-au mobilizat şi au reuşit să doneze astăzi, 17 februarie 2023, la Cantina Socială a municipalităţii, cu sediul în strada Mihai Bravu nr. 231, produse constând în 105 pături, 40 baxuri pampers copii, 22 baxuri pampers adulţi, 25 baxuri serveţele umede, 20 baxuri tampoane, 30 baxuri pastă de dinţi, 20 baxuri periuţe de dinţi, toate în valoare totală de 12.500 lei.
Reamintim tuturor celor care vor să fie solidari cu cei grav afectaţi de această calamitate că pot face, în continuare, donaţii, la Cantina Socială a Primăriei Municipiului Ploieşti, pînă în data de 14 martie a.c, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 -16.00.
Pot fi donate următoarele bunuri:
* Paltoane, geci, pelerine de ploaie, ghete, cizme, pulovere, pantaloni, mănuşi, căciuli, fulare, eşarfe, ciorapi, şosete, lenjerie de corp
* Saltele (pentru cort), pilote, pături, saci de dormit, reşouri, radiatoare, lămpi pe gaz, butelii, termosuri, lanterne, baterii externe, generatoare
* Cutii cu alimente (produse alimentare neperisabile, conserve), mâncare pentru bebeluşi, scutece, produse de igienă şi curăţenie, produse de igienă pentru femei. 
Ajutoarele strânse în acest punct de colectare vor fi livrate în oraşele afectate din Turcia, cu sprijinul Instituţiei Prefectului judeţul Prahova, Autorităţii pentru Managementul Dezastrelor Naturale, Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci în România şi al Ambasadei Republicii Turcia la Bucureşti. 
Important! Bunurile care vor fi donate în cadrul acestei campanii trebuie sa fie NOI!
Menţionăm, totodată, că se pot face şi donaţii în bani pentru a ajuta persoanele afectate de cutremurele din Turcia, în conturile Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci în România:
Garanti Bank: RO12UGBI0000122003395RON (RON)
Garanti Bank: RO05UGBI0000122003396 EUR (EUR)
Credit Europe Bank: RO57FNNB000901050794RO01 (RON) 
Administraţia publică ploieşteană mulţumeşte comunităţii locale şi tuturor celor care şi-au manifestat, prin donaţii, compasiunea şi înţelegerea pentru poporul turc, puternic afectat de această calamitate.