Penitenciarul de Femei Ploieşti – Târgşorul Nou a organizat activitatea “Dincolo de gratii”

În data de 16 februarie 2023 Penitenciarul de Femei Ploieşti – Târgşorul Nou a organizat activitatea Dincolo de gratii”, în colaborare cu Organizaţia Umanitară CONCORDIA.

Activitatea s-a derulat la Şcoala de Meserii CONCORDIA, cu participarea specialiştilor din cadrul Serviciului Asistenţă Psihosocială, a unui număr de 3 deţinute clasificate în regimurile semideschis şi deschis, a reprezentanţilor organizaţiei şi a unui număr de 28 de tineri beneficiari ai organizaţiei.

Scopul activităţii a fost valorificarea experienţei şi a lecţiilor de viată ale persoanelor private de libertate în vederea prevenirii comportamentelor specifice delincvenţei juvenile în rândul tinerilor.

De asemenea, reprezentanţi ai Organizaţiei Umanitare CONCORDIA au prezentat persoanelor private de libertate participante activitatea desfăşurată de către Şcoala de Meserii CONCORDIA, proiect prin intermediul căruia organizaţia sprijină persoanele defavorizare în vederea calificării profesionale.

Înscriindu-se în obiectivele prevăzute de Strategia de reintegrare socială a persoanelor private de libertate 2020-2024, evenimentul a vizat pe de o parte sensibilizarea opiniei publice cu privire la problematica reintegrării sociale a persoanelor private de libertate şi prevenirea infracţionalităţii, iar pe de altă parte dezvoltarea şi consolidarea de parteneriate, în vederea facilitării reintegrării sociale a persoanelor care au executat pedepse sau măsuri privative de libertate.

Sursa:Comunicat Penitenciarul de Femei Ploieşti – Târgşorul Nou