Infracţiuni la regimul rutier, in judetul  Prahova
La data de 11 februarie a.c., în jurul orei 00.15, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti- Biroul Rutier au fost sesizaţi despre faptul că pe strada Vasile Lupu din municipiu, ar fi avut loc un accident rutier soldat cu pagube materiale, conducătorul auto implicat plecând de la faţa locului. 
În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, iar din verificări s-a stabilit faptul că un bărbat, ar fi pierdut controlul direcţiei de deplasare intrând în coliziune cu un stâlp metalic pe care erau amplasate indicatoare rutiere, precum şi cu o pubelă din plastic, ulterior continuându-şi deplasarea. 
În urma cercetărilor efectuate, la data de 13 februarie a.c., poliţiştii au depistat persoana în cauză ca fiind un bărbat în vârstă de 64 de ani, din municipiul Ploieşti care figurează cu permisul de conducere anulat. 
În cauză,  a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are dreptul de a conduce anulat.
 
La data de 13 februarie a.c., în jurul orei 23.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti- Biroul Rutier, în timp ce desfăşurau activităţi pe raza municipiului pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influenţa alcoolului sau a substanţelor cu efect psihoactiv, au oprit, pentru control, pe Şoseaua Vestului, un autoturism care a fost surprins de aparatul radar în timp ce conducea cu viteza de 77 de km/h, sectorul de drum având limita de 50 de km/h. 
La volanul autoturismului a fost identificat un tânăr în vârstă de 21 de ani, din comuna Bărcăneşti. 
Având în vedere comportamentul suspect al conducătorului auto, acesta a fost supus testării cu aparatul DrugTest care a indicat prezenţa unor substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv în organism. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.
 
Sursa: IJP Prahova
Foto ilustrativ