Poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti au predat lecţii de educaţie rutieră pentru elevii prahoveni
În zilele de 9 şi 10 februarie a.c., poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti au fost prezenţi în mijlocul copiilor de la Scolile Gimnaziale Toma Socolescu şi George Emil Palade din Ploieşti, dar şi la Şcoala Gimnazială Vlad Muşatescu din comuna Păuleşti, ocazie cu care le-au prezentat acestora regulile de bază în ceea ce priveşte educaţia rutieră. 
Aproximativ 100 de elevi cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani au învăţat de la poliţişti cât de important este să cunoască de mici regulile de circulaţie pe drumul public şi să le respecte astfel încât să reducă posibilitatea de a fi implicaţi în evenimente rutiere. 
Printre regulile elementare a căror cunoaştere îi protejează pe micii pietoni de la vârste cât mai fragede, se numără următoarele reguli transmise de către poliţişti cât mai pe înţelesul acestora: 
Traversează pe trecerile marcate cu zebră!
Uită-te în stânga şi în dreapta de fiecare dată când traversezi!
Chiar dacă semaforul indică verde pentru pietoni, întotdeauna este bine să îţi iei o măsură de siguranţă în plus.
Traversează după ce te asiguri că nu vine nicio maşină!
Nu traversa niciodată strada în fugă sau în curbă!
Nu traversa printre maşini oprite!
Mergeţi întotdeauna pe trotuar!
Când treci strada, nu sta pe telefon sau cu căştile în ureche!
Dacă traversezi strada, concentrează-ţi atenţia vizuală şi auditivă la ce se întâmplă în jurul tău, nu fi distras folosind telefonul sau ascultând muzică în căşti la volum ridicat.
Nu-i imita pe cei care trec pe roşu şi nu aşteaptă ca semaforul să îşi schimbe culoarea!
Cei care traversează neregulamentar riscă să fie sancţionaţi contravenţional şi, în acelaşi timp, îşi pun viaţa în pericol.
 
Copilul de azi este şoferul de mâine, iar educaţia rutieră preventivă se formează din copilărie! 
 
Conştientizarea de către preşcolari şi şcolari a importanţei cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie rutieră este un factor important, care contribuie, pe termen lung, la scăderea numărului de accidente rutiere.
 
Sursa:IJP  Prahova