Primăria Ploieşti deschide un punct de colectare ajutoare pentru Turcia
 
Primăria Municipiului Ploieşti deschide un punct de colectare ajutoare pentru Turcia.
Începând de marţi, 14 februarie 2023, pe o perioada de 4 săptămâni, se vor strânge ajutoare care să vină în întâmpinarea nevoilor celor afectaţi de recentele cutremure din sudul Turciei. 
Ajutoarele vor fi colectate la Cantina Socială a municipalităţii, care are sediul în strada Mihai Bravu nr. 231. 
Programul de funcţionare a acestui punct de colectare ajutoare umanitare va fi de luni până vineri în intervalul orar 08.00-16.00.
Astfel, ploieştenii persoane fizice şi reprezentanţii comunităţii locale de afaceri, care doresc să fie solidari cu cei care au fost grav afectaţi de această calamitate, pot dona la punctul de colectare amintit următoarele bunuri necesare:
* Paltoane, geci, pelerine de ploaie, ghete, cizme, pulovere, pantaloni, mănuşi, căciuli, fulare, eşarfe, ciorapi, şosete, lenjerie de corp
* Saltele (pentru cort), pilote, pături, saci de dormit, reşouri, radiatoare, lămpi pe gaz, butelii, termosuri, lanterne, baterii externe, generatoare
* Cutii cu alimente (produse alimentare neperisabile, conserve), mâncare pentru bebeluşi, scutece, produse de igienă şi curăţenie, produse de igienă pentru femei. 
Ajutoarele strânse în acest punct de colectare vor fi livrate în oraşele afectate din Turcia, cu sprijinul Instituţiei Prefectului judeţul Prahova, Autorităţii pentru Managementul Dezastrelor Naturale, Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci în România şi al Ambasadei Republicii Turcia la Bucureşti. 
De asemenea,  menţionăm că se pot face şi donaţii în bani pentru a ajuta persoanele afectate de cutremurele din Turcia. Donaţiile se pot face în conturile Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci în România:
Garanti Bank: RO12UGBI0000122003395RON (RON)
Garanti Bank: RO05UGBI0000122003396 EUR (EUR)
Credit Europe Bank: RO57FNNB000901050794RO01 (RON) 
Municipalitatea ploieşteană mulţumeşte comunităţii locale pentru sprijinul şi înţelegerea manifestate faţă de suferinţa poporului turc, în aceste momente.
 
Foto ilustrativ