STOP VIOLENŢEI  ÎN ŞCOALĂ!  Reprezentanţi ai Poliţiei Locale Ploieşti au desfăşurat  la Şcoala Gimnazială ”George Coşbuc”, o activitate tematică în scopul prevenirii şi eliminării violenţei

Reprezentanţi ai Poliţiei Locale Ploieşti au desfăşurat ieri, 08 februarie 2023, la Şcoala Gimnazială ”George Coşbuc”, o activitate tematică în scopul prevenirii şi eliminării violenţei, a discriminării în mediul şcolar şi promovarea interculturalităţii.

Astfel, acţiuni precum agresiunea, bullyingul şi segregarea şcolară au fost analizate împreună cu elevi din clasele V-VIII, aceştia participând în mod activ la discuţiile purtate pe această temă. La întrebările adresate, elevii au primit răspunsuri care le vor fi de ajutor în relaţiile cu colegii, precum şi recomandări pentru a fi în siguranţă atât la şcoală, cât şi pe stradă.

Prin activităţile întreprinse, Poliţia Locală Ploieşti îşi doreşte să creeze un climat de siguranţă în unităţile de învăţământ şi să acţioneze pentru stoparea violenţei şcolare, un fenomen problematic pentru combaterea căruia este necesar un efort comun şi susţinut.

Suntem permanent la dispoziţia cetăţenilor prin Dispeceratul instituţiei, la numerele de telefon 0244/954 şi 0244/513255, precum şi prin intermediul adresei de e-mail : office@polocploiesti.ro.

Sursă:Comunicat Poliţia Locala Ploieşti