Activităţi ale poliţiştilor cu elevii, pentru a marca Ziua Internaţională a Siguranţei pe Internet
Ziua siguranţei pe internet este sărbătorită în fiecare an în luna februarie.
Scopul acestui eveniment este de a creşte atenţia acordată utilizării în siguranţă a mediului virtual, precum şi a folosirii internetului.
Astfel, ieri, 7 februarie a.c., Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova a organizat activităţi de informare a elevilor claselor a VIII-a ai Şcolii Gimnaziale ”Sfântul Vasile” din municipiul Ploieşti. 
Echipe mixte formate din poliţişti de prevenire a criminalităţii şi poliţişti din cadrul B.C.C.O. Ploieşti – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice, au realizat prezentări la sălile de clasă pe tema siguranţei pe internet. 
Nu este nicio noutate că, de la o vârstă tot mai fragedă, copiii au acces la dispozitive informatice iar această realitate impune noi responsabilităţi din partea adulţilor răspunzători de creşterea şi educarea lor.
Situaţia s-a amplificat mai ales după ciclul de învăţare online din timpul pandemiei covid-19.
Elevilor le-au fost explicate riscurile la care se pot expune în mediul online, pornind situaţiile în care manifestă neglijenţă în ipostaze precum: navigând pe reţele sociale, intrând în contact cu persoane necunoscute, accesând link-uri către destinaţii nesigure sau cu conţinut nepotrivit, făcând cumpărături online, distribuind materiale neverificate sau chiar vătămătoare etc. 
De un impact deosebit au fost şi exemplele oferite de poliţişti din activitatea de zi cu zi, întărind încrederea în necesitatea adoptării unui comportament prudent şi politicos nu doar în viaţa reală, ci şi în mediul online.
Mai presus de atât, au fost reiterate beneficiile construirii unei relaţii sănătoase între copii şi părinţi, care presupune încredere, sinceritate şi timp de calitate petrecut împreună cu familia.
Internetul este, înainte de toate, o resursă. 
Folosiţi-o inteligent!
Sursă:IJP Prahova
Foto ilustrativ/bihon.ro