Peste 11.000 de angajaţi MAI sunt pregătiţi să intervină în contextul avertizărilor meteo
În contextul avertizărilor emise de către Administraţia Naţională de Meteorologie, care vizează mai multe zone din ţara, vor fi activate, începând din această seară, ora 20.00,  Centrele Judeţene de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, prin operaţionalizarea grupelor operative  ale structurilor pentru situaţii de urgenţă în judeţele AB, AG, BV, CS, CV, DB, GJ, HD, PH, SB şi VL. 
Totodată, peste 11.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne - pompieri, poliţişti şi jandarmi, cu aproximativ 6.500 de mijloace tehnice, sunt  pregătiţi să intervină în sprijinul cetăţenilor, precum şi în sprijinul autorităţilor administraţiei publice locale.
De asemenea, va fi instituită permanenţa la nivelul autorităţilor locale din zonele aflate sub avertizarea fenomenelor hidrometeorologice periculoase. 
Efectivele MAI sunt pregătite să intervină şi pentru fluidizarea circulaţiei pe sectoarele de drum cu probleme şi pentru înlăturarea efectelor unor potenţiale fenomenele meteo periculoase.
Pentru gestionarea situaţiei provocate de vremea rea din judeţul Constanţa vor fi deplasate, suplimentar, mijloace tehnice, constând în autospeciale şi şenilate, precum şi personal din cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din alte judeţe, din Municipiul Bucureşti şi din cadrul Unităţii Speciale de Intervenţii în Situaţii de Urgenţă.
Le recomandăm cetăţenilor să se intereseze din timp asupra condiţiilor de drum şi asupra eventualelor restricţii de circulaţie impuse preventiv pe unele sectoare. Conducătorii auto trebuie să manifeste prudenţă la volan mai ales atunci când circulă pe drumurile acoperite cu polei sau zăpadă pentru a evita producerea unor accidente.
Situaţia la nivel naţional este monitorizată prin Centrul Naţional de Conducere Integrată de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, pentru o coordonare eficientă a intervenţiilor din teren şi a alocării resurselor necesare.
Totodată, orice situaţie de urgenţă cauzată de vremea severă poate fi semnalată la numărul unic de urgenţă 112.
Angajaţii MAI au intervenit în cursul zilei  de astăzi, în 9 localităţi în care fenomenele meteorologice au produs efecte din judeţele Alba, Arad, Bihor, Buzău, Caraş-Severin, Hunedoara, Sălaj şi Timiş, iar la acest moment se intervine în judeţele Arad, Bihor, Hunedoara şi Timiş pentru degajarea copacilor prăbuşiţi pe carosabil, precum şi pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil.
 
Sursă:IJP Prahova/Politia Romana
 Foto ilustrativ