Poştaşii au livrat primele carduri de energie

Compania Naţională Poşta Română a dat startul, în această dimineaţă, distribuirii cardurilor de energie pe care Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) le oferă românilor vulnerabili ca sprijin pentru plata facturilor la energie.

Cardurile vor fi împărţite etapizat, în toate judeţele ţării, până la finalul lunii februarie.

Peste 10.000 de poştaşi vor ajunge, în cursul lunii februarie, la 2,8 milioane de locuinţe pentru distribuirea ajutoarelor de încălzire. Astăzi au început livrarea în Bucureşti şi în 6 judeţe: Alba (37.000), Argeş (53.000), Bacău (52.000), Bihor (58.000), Ilfov (29.000) şi Teleorman (27.000), respectiv în peste 360.000 de locuinţe. În Capitală sunt distribuite 106.000 de carduri.

Startul a fost dat la Oficiul Poştal Buftea, judeţul Ilfov, în prezenţa ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, precum şi a directorului general al Poştei Române, Valentin Ştefan.

Sunt aproape 4 milioane de beneficiari care vor intra în posesia acestor carduri până la finalul lunii februarie, însă distribuirea se va face treptat. Până la data de 20 februarie, când vom avea posibilitatea de a plăti ajutorul de încălzire, cât mai mulţi români urmează să intre deja în posesia cardurilor. Îi îndemn pe toţi beneficiarii să aibă răbdare şi încredere că vor primi aceste carduri în intervalul de timp anunţat, după cum sunt identificaţi pe liste, fiecare, conform graficului de distribuire”, a declarat Marcel Boloş, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Odată intraţi în posesia cardurilor, beneficiarii vor putea utiliza ajutorul pentru plata facturilor la energie prin următoarele modalităţi:

  • direct la poştaş;

  • la orice oficiu poştal din mediul urban sau la oficiul poştal pe raza căruia îşi are domiciliul beneficiarul, în mediul rural;

  • online, prin intermediul aplicaţiei informatice pe care Poşta Română o va pune la dispoziţie.

Venim în sprijinul românilor şi le oferim posibilitatea să achite şi online facturile la utilităţi, prin intermediul unei aplicaţii informatice pusă la dispoziţie de Poşta Română. În acest sens, vom avea un meniu special pe site-ul Poştei, unde beneficiarii cardurilor vor putea completa datele personale, vor încărca documentele necesare (buletinul de identitate, cardul de energie şi factura la utilităţi) şi vor trimite, apoi, informaţiile către noi. Prin sistemele noastre informatice, vom procesa, apoi, plata”, a declarat Valentin Ştefan, Directorul General al Poştei Române.

Pentru orice întrebări punctuale legate de plata ajutorului la încălzire, Poşta Română a deschis un call center specializat pe această problemă.

Numărul de telefon la care beneficiarii pot obţine informaţii de la angajaţii Companiei este: 031 9966, de luni până vineri, între orele 08:00-20:00.

 

Comunicat Poşta Română