Ziua de 30 ianuarie a fost aleasă pentru a celebra ,,Ziua Internaţională pentru Nonviolenţă în Şcoală
Ieri (30 ianuarie ) a fost ziua de promovare a  armoniei, a păcii, a respectului, toleranţei, solidarităţii, dialogului şi respectării drepturilor omului, valori umane care contribuie la buna înţelegere şi convieţuire, dar şi o zi prin intermediul căreia putem atrage mai mult atenţia asupra violenţei din mediul şcolar, fenomen sensibil cu o evoluţie îngrijorătoare. 
Deşi mesajul are un caracter permanent, pentru marcarea acestei zile, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au derulat o serie de acţiuni destinate creşterii siguranţei în unităţile de învăţământ din întreg judeţul. 
La nivelul instituţiei noastre, consolidarea climatului de siguranţă în mediul şcolar reprezintă o prioritate,  fiind necesare eforturi conjugate din partea instituţiilor responsabile şi o abordare unitară a problematicii, astfel încât procesul instructiv-educativ să se desfăşoare într-un mediu sigur pentru elevi şi cadre didactice. 
În acest context, sub sloganul ,,Ia ATITUDINE, spune STOP VIOLENŢEI!”, poliţiştii prahoveni de pe raza întregului judeţ, sub coordonarea poliţiştilor Biroului Siguranţă Şcolară au fost prezenţi, ieri, în mai multe unităţi de învăţământ, atât în mediul urban, cât şi rural, unde au desfăşurat activităţi educativ-preventive, punctuale, adresate elevilor din toate nivelurile de învăţământ preuniversitar. 
Activităţile au vizat, în principal, conştientizarea elevilor asupra consecinţelor negative ale violenţei fizice, dar şi a celei psihologice-bullying. 
Astfel, celor 3.400 de elevi le-a fost explicată noţiunea de violenţă în şcoală, formele de manifestare ale acesteia, fiindu-le prezentate modalităţi de rezolvare a conflictelor printr-o comunicare nonviolentă, dar şi aspecte referitoare la legislaţia în domeniu. 
Poliţiştii le-au oferit acestora sfaturi pentru prevenirea victimizării şi i-au îndemnat să ia atitudine în cazul în care iau act de existenţa unor fapte de violenţă. 
 
IA ATITUDINE!
Sursă:IJP  Prahova