REZULTATELE POLIŢIŞTILOR PRAHOVENI DIN PERIOADA 27-29 IANUARIE 2023
În weekend-ul care tocmai a trecut, poliţiştii prahoveni s-au aflat permanent în teren desfăşurând acţiuni de prevenire şi combatere a faptelor antisociale, fiind luate măsurile specifice împotriva celor care încalcă prevederile legale, atât sub aspect contravenţional cât şi penal. 
În acţiuni au fost angrenaţi poliţişti de ordine publică şi rutieră, dar şi din cadrul altor structuri ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, precum Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice şi cel Rutier, Poliţia municipiului Ploieşti, Poliţiile orăşeneşti Băicoi, Boldeşti-Scăeni, Plopeni şi Slănic, dar şi Secţia Rurală de Poliţie Cocorăştii Colţ.
Aceştia au desfăşurat acţiuni pe mai multe linii de muncă, pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere cu urmări grave, pentru descurajarea elementelor infracţioanle, precum şi pentru combaterea fenomenelor  cu impact stradal.
În cadrul acţiunilor din cele trei zile, poliţiştii au legitimat peste 300 de persoane, fiind aplicate, în total, 110 sancţiuni contravenţionale.
Valoarea totală a sancţiunilor este de aproximativ 170.000 de lei. 
La regimul circulaţiei au fost controlate aproximativ 340 de autovehicule pe drumurile publice din judeţ, fiind aplicate, în urma neregulilor constatate 60 de sancţiuni contravenţionale.
În vederea depistării conducătorilor auto care aleg să pună atât siguranţa lor, cât şi a celorlalţi participanţi la trafic, în pericol, urcându-se la volan după ce au consumat băuturi alcoolice, sau substanţe cu efect psihoactiv, poliţiştii au fost efectuate 115 testări cu aparatul etilotest, respectiv 8 cu cel DrugTest.
Ca măsuri complementare, poliţiştii rutieri au reţinut 5 permise de conducere, două dintre acestea pentru conducere agresivă în trafic, şi au retras 4 certificate de înmatriculare. 
Totodată, cu ocazia activităţilor desfăşurate, poliţiştii prahoveni au constatat şi încălcări ale normelor de convieţuire socială, fiind aplicate, în acest sens, 37 de sancţiuni contravenţionale conform Legii nr. 61/1991.
De asemenea, în noaptea de 27 spre 28 ianuarie, în intervalul orar 02:00-05:00, poliţiştii Secţiei nr.3 de Poliţie Ploieşti au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia verificării modului de desfăşurare a activităţilor de pază a obiectivelor de pe raza de competenţă. 
În acest sens, au fost verificaţi 16 agenţi economici şi 14 societăţi comerciale, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 7 sancţiuni contravenţionale conform Legii nr. 333/2003.
Poliţiştii prahoveni acţionează permanent pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea comunităţii şi sunt pregătiţi să intervină atunci când situaţia o impune.
 
Sursă:IJP  Prahova