VREMEA NEFAVORABILĂ NECESITĂ MĂSURI SUPLIMENTARE DE SIGURANŢĂ A CETĂŢENILOR
Având în vedere situaţia meteorologică din judeţul Prahova, respectiv atenţionarea de cod galben, valabilă din data de 27 ianuarie şi până mâine 29 ianuarie, peste 400 de poliţiştii prahoveni s-au aflat în teren, acţionând pe principalele artere din municipii, oraşe şi localităţii din judeţ, în vederea asigurării unui trafic rutier în siguranţă, precum şi pentru fluidizarea acestuia. 
Astfel, în cele peste 24 de ore, efectivele aflate în serviciu au intervenit la peste 60 de apeluri ce au vizat fenomenele meteo nefavorabile.
În urma situaţiilor apărute în teren, poliţiştii prahoveni au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale administratorilor de drum, în valoare totală de 9.135 de lei.
Totodată, poliţiştii au intervenit la 25 de evenimente rutiere, soldate cu pagube materiale.
De asemenea, au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale, cele mai multe dintre acestea fiind aplicate conducătorilor de autovehicule pentru transport marfă, astfel, punând în pericol siguranţa traficului rutier.
În ceea ce priveşte traficul rutier pe drumurile naţionale din judeţul Prahova, vă comunicăm faptul că la această oră pe DN1 de la km 39 limită cu judeţul Ilfov până km 103 Nistoreşti sunt precipitaţii sub formă de ninsoare, carosabil este negru umed.
- DN1 de la km 103 până la km 138 limita cu judeţul Brasov nu sunt precipitaţii, carosabil  negru umed.
-DN1B precipitaţii sub formă de ninsoare, carosabil negru umed, ceaţă între km 12 si 24, vizibilitate 300-400m.
-DN1D precipitaţii sub formă de ninsoare, carosabil  negru umed. 
-DN1A de la km 49+950 Cocorăştii Colţ limita cu judeţul Dâmboviţa pana la km 99+500 nu sunt precipitaţii, carosabil  negru umed.
Pentru a preîntâmpina evenimentele neplăcute, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova vă sfătuiesc să ţineţi seama de următoarele recomandări:
Pentru a circula pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, autoturismul trebuie să aibă montate anvelopele de iarnă. 
Anterior deplasării, asiguraţi-vă că instalaţiile de iluminare, semnalizare, climatizare şi dezaburire sunt în stare bună de funcţionare.
Îndepărtaţi în întregime zăpada sau orice altă depunere de pe autoturism, deoarece în timpul deplasării, zăpada sau gheaţa lăsată necurăţată pe plafon poate aluneca şi poate bloca vizibilitatea dumneavoastră şi a celorlalţi participanţi la trafic.
Este interzisă conducerea autovehiculelor pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.
Totodată este necesară respectarea indicaţiilor poliţiştilor, în cazul interzicerii temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum.
Echipajele de poliţie sunt în teren pentru a vă sprijini în orice dificultate întâmpinaţi pe traseu.
Dacă rămâneţi blocaţi în trafic sau sunteţi implicaţi în evenimente rutiere, anunţaţi autorităţile!
 
Sursa:IJP Prahova
Foto ilustrativ/www.replicahd.ro