Hai sa o ajutam . O fetitiţă din Pucheni are opt ani şi este diagnosticată cu o formă gravă de cancer Are numai opt ani şi jumătate. Pe 28 decembrie 2016, când toată lumea se pregătea de Anul Nou, familia Adinei a primit un verdict groaznic. Adina suferă de limfom non Hodgkin abdominal, o formă de cancer limfatic. Acum, fetiţa este internată la „Spitalul Marie Curie".

Adina este în clasa a II-a, la Şcoala Generală din Pucheni. De două luni viaţa i-a devenit un adevărat coşmar. Părinţii nu au nicio explicaţie la cât de rapid a evoluat boală. Diagnosticul este unul îngrozitor: cancer limfatic, „cu proliferare tumorală malignă de tip limfoid, cu celule de talie medie, cu arii întinse de necroză"... Pentru orice părinte un astfel de diagnostic este groaznic. Dar asta nu înseamnă că nu există speranţă..

„În urmă cu două luni, am mers cu fetiţa la medic, la un control obişnuit. Fetiţa transpira foarte mult noaptea şi avea abdomenul mărit. Medicul ne-a spus că trebuie să facem o ecografie, pe care oricum aş fi solicitat-o şi eu. A fost diagnosticată cu limfon non Hodgkin abdominal, în stadiu IV. Este o formă de cancer în ultimă fază", ne-a povestit tatăl copilei care a primit atunci şi vestea care l-a îngrozit cel mai tare. „Medicii nu-i dădeau Adinei nicio şansă de viaţă.

Avea tumori în tot abdomenul. De altfel, la scurt timp după internare, rinichii i-au cedat şi fetiţa a intrat în comă. A fost stabilizată şi a stat mai mult timp la Terapie Intensivă... Cu ajutorul lui Dumnezeu, rinichii au început să funcţioneze. A urmat apoi prima cură de citostatice şi, ca în orice fel de boală de acest fel, efecte adverse sunt tot timpul", ne-a povestit tatăl copilei.

Costurile, recunoaşte tatăl copilei, sunt foarte mari, chiar dacă într-o astfel de boală nu se impune momentan vreo intervenţie chirurgicală. Vorbim de o alimentaţie specială, de medicamente, iar astea nu sunt singurele cheltuieli ale familiei. De când Adina s-a îmbolnăvit, tatăl fetiţei a renunţat la serviciu, pentru că este tot timpul pe drumuri, la Bucureşti... La fel şi mama copilei. Aceasta a decis să devină însoţitor pentru a fi tot timpul aproape de fetiţă.

Cei care pot să ajute familia pot dona bani în conturile RO80BTRLEURCRT0385278601 şi RO33BTRLRONCRT0385278601, deschise pe numele mamei fetiţei, Constantin Aurelia.

Sursa :www.observatorulph.ro( Roxana Tanase )