Ploieşti. Un copil bolnav de autism are nevoie de ajutorul nostru. Apelul disperat al tatălui său. ” “Are momente în care intră în lumea lui. Terapiile costă dublul salariul meu”
Rareş Iustin are 2 ani şi 9 luni. Părinţii acestuia au aflat de puţină vreme că cel mic prezintă semne de autism. Aceştia se zbat ca micuţul să se facă bine cât mai curând.
Părinţii lui Rareş Iustin nu mai sunt împreună, însă au decis să fie alături de cel mic şi fiecare să facă tot ceea ce poate pentru ca micuţul să treacă cu bine peste acest hop.
 
“Are momente în care intră în lumea lui, nu aude în stânga sau în dreapta, doar ţopăie ca o minge de fotbal. Nu răspunde când îl strig. E clar că are nevoie de aceste terapii. Sunt foarte importante pentru el.”, spune Adrian Ghiţă, tatăl copilului.
 
Părinţii lui Rareş Iustin au găsit în Ploieşti un centru de autism care oferă terapii specializate. Terapiile ABA, căci aşa se numesc, trebuie făcute de luni până vineri pentru a exista un rezultat cât mai bun pentru Rareş Iustin. Costul unei terapii de acest gen este în valoare de aproximativ 250 de lei şi durează 2 ore.
 
Pe tatăl copilului l-am găsit încă de la prima oră la muncă. Stă la program şi câte 12 ore, de luni până vineri, uneori şi în weekend. Acesta lucrează într-un mall şi printre picături reuşeşte să le dea de veste prietenilor şi apropiaţilor despre situaţia prin care trece cu cel mic.
Adrian Ghiţă, tatăl copilului, câştigă un salariu minim pe economie din care plăteşte şi pensie alimentară. Situaţia este suficient de dificilă din punct de vedere financiar, iar şedinţele de terapie pentru Rareş Iustin ajung, după un calcul rapid, la aproape 1000 de euro în fiecare lună. E strigător la cer i se întâmplă şi singura lui şansă este o minune din partea comunităţii. 
Pe cel mic, Rareş Iustin, îl puteţi ajuta donând în contul tatălui:
Nume Titular: ADRIAN DAN GHITA 
 
IBAN: RO76BTRLRONCRT0250374301
Moneda: RON
SWIFT: BTRLRO22
(specificaţi în detaliile tranzacţiei: donaţie pentru Rareş Iustin)
sau în contul asociaţiei:
ASOCIAŢIA PENTRU SĂNĂTATE MINTALĂ A COPILULUI SF SERAFIM DE SAROV
Cont bancar: RO24RZBR0000060019198492
Cod fiscal: 26481897
(specificaţi în detaliile tranzacţiei: donaţie pentru Rareş Iustin)