Neregulile din trafic sancţionate de poliţiştii rutieri prahoveni.Cinci  dosare penale pentru infracţiuni la regimul rutier
 
La data de 8 ianuarie a.c., în jurul orei 7.30, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina în timp ce desfăşurau activităţi pentru creşterea gradului de disciplină rutieră, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 21 de ani, din municipiul Ploieşti.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.
La scurt timp, tot poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 20 de ani, din municipiul Ploieşti.
 
Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.
O oră mai tarziu şi poliţiştii Serviciului Rutier Prahova în timp ce desfăşurau activităţi în cadrul unei acţiuni pe raza comunei Valea Călugărească, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 68 de ani, din municipiul Ploieşti.
Şi în cazul acestuia, aparatul etilotest a indicat valoarea de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.
În toate cele trei cazuri, au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
Tot ieri, în jurul orei 19.30, poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Valea Doftanei în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe Calea Trăistenului din comună, au oprit, pentru control, două vehicule de motocross, care circulau din direcţia cartierului Mogoşoaia către strada Clăbucetului.
Conducătorii de vehicule au fost identificaţi ca fiind doi tineri cu vârstele de 19, respectiv 22 de ani, ambii din comuna Valea Doftanei.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că aceştia nu figurează ca posesori de permise de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
De asemenea, s-a constatat faptul că vehiculele în cauză nu sunt înmatriculate.
 
În cauză, au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere.
 
Sursa:IJP Prahova
 
Foto ilustrativ