ACŢIUNI ALE POLIŢIŞTILOR DIN CADRUL INSPECTORATULUI DE POLIŢIE JUDEŢEAN PRAHOVA. 39 DE ŞOFERI AU RĂMAS FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE
 
În ultimele trei zile, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au fost organizate 23 de acţiuni, atât pe timp de noapte cât şi pe timp de zi, în mai multe zone din judeţ. 
Astfel, poliţiştii municipiilor Ploieşti şi Câmpina, poliţiştii Serviciului Rutier Prahova, Poliţiilor orăşeneşti Azuga, Băicoi, Buşteni, Plopeni, Slănic, Urlaţi, Vălenii de Munte, precum şi cei ai Secţiilor Rurale de Poliţie Bălţeşti, Blejoi, Ciorani, Drajna şi Valea Călugărescă au acţionat pentru combaterea faptelor antisociale, descurajarea elementelor infracţionale, prevenirea şi combaterea criminalităţii stradale, precum şi pentru verificarea modului de respectare al normelor rutiere în vigoare, cu accent pe depistarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză sau care conduc sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. 
În cadrul acţiunilor din cele trei zile, au fost legitimate aproximativ 1.380 de persoane, fiind controlate peste 1.270 de autovehicule. 
Astfel, pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe au fost efectuate 562 de testări cu aparatele etilotest şi 7 cu aparatele Drugtest. 
În urma activităţilor, poliţiştii au aplicat, în total, 457 de sancţiuni contravenţionale, jumătate dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză. 
Totodată, acţionând şi pentru prevenirea şi combaterea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, poliţiştii prahoveni au aplicat 15 sancţiuni contravenţionale în acest sens, conform Legii nr. 61/1991. 
Valoarea tuturor sancţiunilor este de peste 181.300 de lei. 
Poliţiştii rutieri au constatat 10 infracţiuni. 
Totodată, 39 de conducători auto au rămas fără permis de conducere.  8 dintre aceştia au fost depistaţi conducând sub influenţa băuturilor alcoolice, 2 sub influenţa substanţelor psihoactive, 18 permise de conducere au fost reţinute pentru nerespectarea regimului vitezei, iar alte 11 pentru încălcarea altor abateri de la normele rutiere. 
Cu ocazia controalelor din trafic au fost reţinute şi 11 certificate de înmatriculare, cele mai multe pentru valabilitatea expirată a Inspecţiei Tehnice Periodice. 
Poliţiştii prahoveni desfăşoară permanent activităţi pentru menţinerea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică pe raza de competenţă a judeţului.
 
Sursa:IJP Prahova