Patru bărbaţi au rămas fără permis de conducere, după ce au ales să se urce la volan, deşi consumaseră băuturi alcoolice sau substanţe cu efect psihoactiv
Vineri noaptea, în jurul orei 02.00, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Drajna, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe raza comunei Izvoarele, au oprit, pentru control, pe Drumul Naţional 1 A, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 23 de ani, din oraşul Vălenii de Munte. 
 
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
Ulterior, în jurul orei 03.30, poliţiştii din cadrul Poliţiei staţiunii Buşteni, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră în staţiune, au oprit, pentru control, pe strada Panduri un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 35 de ani, din oraşul Buşteni. 
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
Ambii conducători auto au fost conduşi la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În cele două cauze au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
Tot vineri noaptea, n jurul orei 23.30, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe Drumul Naţional 1, în afara localităţii Păuleşti, pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influenţa alcoolului sau a substanţelor cu efect psihoactiv, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 18 ani, din oraşul Breaza. 
 
Ulterior, în jurul orei 00.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti- Biroul Rutier, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe Drumul Naţional 1, în zona Movila Vulpii, în cadrul aceleiaşi acţiuni, au depistat un alt conducător care avea un comportament suspect la volan. 
 
Şoferul a fost identificat ca fiind un bărbat în vârstă de 29 ani, din oraşul Băicoi. 
 
Având în vedere comportamentul suspect al conducătorului auto, acesta a fost supus testării cu aparatul DrugTest care a indicat prezenţa unor substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv în organism. 
 
Ulterior, ambii conducători auto au fost conduşi la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice. 
 
În cele două cauze au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.
 
Sursă:IJP Prahova
 
Foto ilustrativ/IPJ Prahova