Doi prahoveni au rămas fără permis de conducere, după ce au ales să se urce la volan, deşi consumaseră băuturi alcoolice
 
La data de 3 ianuarie a.c., în jurul orei 16.45, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră în municipiu, au oprit, pentru control, pe Bulevardul Nicolae Bălcescu un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 46 de ani, din Câmpina. 
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior acesta fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
Şi în cursul nopţii trecute a fost depistat un conducător auto sub influenţa băuturilor alcoolice. 
În fapt, în jurul orei 02.30, poliţiştii Secţiei Rurale de Poliţie Cocorăştii Colţ, în timp ce executau activităţi de verificare şi control al traficului rutier pe raza comunei Ariceştii Rahtivani, au oprit, pentru control, pe strada Neagoe Basarab un autoturism condus de un bărbat în vârstă 47 de ani, din comună. 
Întrucât şi acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, de această dată aparatul indicând valoarea de 1,36 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
În cele două cauze, au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
Sursa:IPJ Prahova
Foto ilustrativ