Comercianţii ilegali sancţionaţi de Poliţia Locală Ploiesti
 
Poliţia Locală Ploieşti a acţionat, începând cu luna decembrie 2022 şi până în prezent, prin poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Comercial, precum şi cei de la Birourile Ordine Publică şi Intervenţie Rapidă, în zonele intens circulate ale municipiului, în vederea combaterii comerţului stradal neautorizat şi pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice. Astfel, au fost desfăşurate controale cu preponderenţă în Piaţa Victoriei, zona Parc Prefectură, pasajul pietonal Nichita Stănescu şi în Orăşelul Copiilor. 
În urma verificărilor, poliţiştii locali au aplicat 45 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 15.500 lei, pentru comercializarea ilegală a produselor specifice sărbătorilor de iarnă, respectiv “desfăşurarea comerţului stradal pe alte amplasamente decât cele aprobate de Consiliul Local, pe bază de Plan Urbanistic de Detaliu sau studiu de amplasare ” - în conformitate cu prevederile pct.1 art. 6.1. din H.C.L. nr. 228/2006 pentru aprobarea Regulamentului privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului.
În cadrul acţiunilor au fost legitimate 62 de persoane, fiind avertizate 37 dintre acestea cu scopul de a preveni producerea unor fapte de încălcare a normelor de convieţuire socială.
Activităţile de acest gen rămân o prioritate pentru poliţiştii locali, în vederea asigurării unui climat civilizat în spaţiile publice.
 
Sursa:Comunicat Politia Locala Ploiesti
Foto ilustrativ