Permis pentru viitor – Înscrieri până în 24 ianuarie 2023

Programul Permis pentru viitor oferă sprijin financiar tinerilor din medii defavorizate pentru acoperirea costurilor şcolii de şoferi.

 

Prin intermediul acestui program sunt acoperite costurile necesare pentru obţinerea permisului de conducere pentru tineri din medii defavorizate, pentru care permisul de conducere este o condiţie sau poate fi un avantaj în obţinerea unui loc de muncă sau în menţinerea şi extinderea atribuţiilor de serviciu existente.

Odată cu reducerea la 18 ani a vârstei minime de obţinere a permisului de conducere pentru categoriile C, CE şi la 21 ani pentru categoriile D, DE a crescut rolul programului Permis pentru viitor în integrarea tinerilor din mediile defavorizate pe piaţa muncii.

Programul, ajuns la cea de-a opta ediţie, este organizat de Fundaţia Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziţie de compania MOL România.

Persoanele eligibile pentru finanţare sunt tinerii din medii defavorizate, cu vârsta între 18 şi 25 de ani care doresc să obţină permis de conducere de categorie B, C sau D, inclusiv pentru tractoare agricole sau forestiere, troleibuze şi tramvaie.

Solicitările de finanţare pot fi transmise online sau prin poştă până la data de 24 ianuarie 2023.

Pe lângă formularul de înscriere completat sunt necesare cinci documente:

- scrisoare de motivare personală

- anchetă socială

- declaraţie de susţinere şi mentorat pe perioada instruirii

- ofertă de preţ de la şcoala de şoferi

- document despre nivelul studiilor absolvite

Detalii şi formularul de înscriere se găsesc pe https://pentrucomunitate.ro/permis

În decursul celor şapte ediţii anterioare ale acestui program, 143 tineri au finalizat cu succes cursurile şi examenul, iar alţi 41 de beneficiari continuă studiile sau sunt programaţi pentru examen.

Sursa:Comunicat Fundaţia Pentru Comunitate